БСП и КНСБ не се разбраха дали Бюджет 2019 е най-добрият на Борисов или не. Синдикатите смятат, че бюджетът е добър, за левите това не е така.

Синдикатите се срещнаха с депутатите от БСП в Народното събрание в рамките на инициативата им за обсъждане на бюджета за следващата година.

И двете страни смятат, че е наложителна промяна на данъчната система. Прехвърлянето на данъчното бреме от труда към капитала е крайно необходимо, обобщи след разговорите президентът на КНСБ Пламен Димитров.

КНСБ хвали най-добрия бюджет на Борисов

КНСБ хвали най-добрия бюджет на Борисов

Синдикатът иска още пари за недофинансирани системи

Червените са съгласни с това. Синдикатът иска необлагаем минимум. Димитров е доволен, че кабинетът пак дава коледни добавки за пенсионерите.

Корнелия Нинова на свой ред подчерта също, че е наложителна промяна в данъчната система. Соцлидерът иска промяна в данък дивидент. Червените настояват и за преизчисляване на пенсиите. 12 социални плащания за замразени, недоволства Нинова.

Именно заради това и соицалистите не са доволни от бюджета за следващата година, а и категорично не смятат, че това е най-добрият бюджет. Напротив - той, по думите на Нинова, увеличава неравенствата.

Левите и синдикатите се разминават и по темата за данъка върху старите коли. За КНСБ това увеличение не е съществено, а за червените то е 20 милиона лева - приход от скока на налога за старите автомобил.

Бюджет 2019 предизвиква смях в БСП

Бюджет 2019 предизвиква смях в БСП

Според Гьоков България изостава от другите страни членки на ЕС