Докато ГЕРБ и компания ни държат в плен на сагата "всичко по левче" над държавата ни се сгромоляса тихомълком още един провален ангажимент на властта - тол системата. Това каза червеният депутат Димитър Данчев.

Хубава работа, ама както се казва "гарантирана от ГЕРБ", изтъкна той. Това се случва в момента след като се разбра, че тол системата като режим на таксуване на тежкотоварни автомобили по българските пътища се отлага за пореден път, недоволен е социалистът.

За БСП премиерът е провален политик

За БСП премиерът е провален политик

По думите им мнението на партията за Борисов се различава от това на Станишев

Ние сме сигурни, че дори и на вас вече ви стана ясно как тази система и нейното реално въвеждане в действие са пълен хаос, обърна се Данчев към герберите. По думите му лошото е, че този хаос продължава да се разраства. 

На два пъти отлаганият старт на тол системата е параван, зад който прозира натиск за интереси и прекрояване на апетитни части от тази система, поясни червеният депутат.

Бойко Борисов: ТОЛ системата е печатница за пари
Обновена

Бойко Борисов: ТОЛ системата е печатница за пари

Социалистите харчат тяхното и оставят разруха, смята премиерът

Вие нямате нито амбицията, нито разумния ресурс да обясните защо се прокарват в 90-та минута поредните промени в закона и се обявява трета по ред дата за старта на тол системата, обвини той властта.

Уж системата е щяла да съществува без комисионни, а се е промъкнала идеята тя да е 2%. На кого още не е ясно, че "кучето е заровено" в едни 50 милиона лева за комисионни? , попита Данчев.

Припомняме, че имаше обвинение към АПИ и тол управлението, че създават монопол в тол системата. От АПИ отговориха, че няма монопол.

При официалното представяне на готовността за въвеждане на тол системата зам.-министър Николай Нанков изрази надежда, че няма да се повторят трудностите като при въвеждането на електронната винетка.

Част от пътищата в обхвата на ТОЛ системата ще бъдат без такса, успокоява Аврамова

Част от пътищата в обхвата на ТОЛ системата ще бъдат без такса, успокоява Аврамова

Участъците не са в добро състояние

На 16 август ще стартира реалното тестване на тол системата на терен. До два месеца се очаква да станат ясни и крайният ѝ обхват и тарифите. Предвиждат се три начина за тол таксуване - маршрутна карта, GPS тракери и бордови устройства. На 3 юли пък ще се състои нова среща с превозвачите, на която ще бъдат обсъдени тарифите.

От работодателските организации също се изказаха против предложените цени и поискаха отлагане на въвеждането на системата.

През април регионалният министър Петя Аврамова успокои, че част от пътищата в обхвата на ТОЛ системата ще бъдат без такса.

Преди това пък от БСП критикуваха абсурдно високите тол такси.

БСП критикуват абсурдно високите тол такси

БСП критикуват абсурдно високите тол такси

Управляващите скрито са отворили офертите за концесията на летище "София"