"Изключително сме ядосани от това, което се случи но няма да спрем и няма да прикрием нищо". Това заяви днес пред журналисти в Столичния общински съвет Малина Едрева, председател на групата на общинските съветници на ГЕРБ в СОС, цитирана от БТА.

От опозицията днес поискаха оставката на двамата заместник-кметове Димитър Барбалов и Любомир Христов, които са вносители на доклада за прекратяване на договора с "КАРАТ С" в СОС.

Припомняме, в основата на дебата стоят 3,6 млн. лв., които трябва да се заплатят като лихва за забавеното изплащане на 10 млн. лв., дължими на частния превозвач от Столична община.
Днес обаче стана ясно, че от Центъра за градска мобилност са изчислили, че става въпрос за дълг от 3 300 000 лева, а проверка установява, че реалната сума е 600 000 лева.

По думите на Едрева по случая работят две комисии. Едната ще установи всичко около стойността на дължимите неустойки при прекратяването на договора с "Карат С", а другата комисия ще направи всичко необходимо за подписване на споразумението за прекратяване на договора с "Карат С" и връщане на автобусните линии на общината.