БСП иска извънредно заседание на Народното събрание, на което да се подкрепи предложението на червените от петък. Един месец отсрочка в териториалните планове може да се успокои ситуацията, според социалистите.

Днес ЕК потвърди, че е получила документите от българска страна, които правителството е изпратило в последния възможен работен ден.

Припомняме, че последният парламентарен ден завърши със скандал, с който депутатите от ИТН, БСП и "Възраждане" окупираха парламентарната трибуна именно с искането да се включат териториалните планове в дневния ред на парламента. Това така и не стана, заради липсата на кворум. Преди това предложението на опозицията бе отхвърлено и от ресорната комисия в Народното събрание. Заседанието бе свикано извънредно именно заради това настояване.

На брифинг Корнелия Нинова изрази притеснението си, че се задълбочава кризата с миньорите, а Бойко Борисов се правел на умряла лисица. В момента от него зависело решаването на кризата. С гласовете на ГЕРБ минава всичко, изтъкна лидерът на БСП.

В момента на тъмно, в манастирски килии, разпределяли кои фирми да вземат пари от ПВУ. Борисов слага само съчки в огъня, смята Нинова, според която всъщност причината за недоволството е в ГЕРБ.

Още днес БСП внася искането си до Росен Желязков.

БСП няма позиция за реформата в службите. Чакат да се запознаят с предложенията на управляващите.

Кабинетът напомни: Териториалните планове са публични, но трябва да се четат

Кабинетът напомни: Териториалните планове са публични, но трябва да се четат

Именно те бяха сочени като основен мотив миньорите и енергетиците да излязат на протест