Групата общински съветници на БСП пита кмета на Казанлък колко са събраните пари в общинската хазна от ползването на дървесина и недървесни видове. Това пишат в позицията си до медиите общинските съветници.

По думите им тази дейност кметът Галина Стоянова е предоставила с договор за управление на горските територии общинска собственост на частното дружество "Пениталес".

Съветниците подчертават, че очакват на сесията на 25 юли Стоянова да съобщи реализираните приходи за 2016 г., 2017 г. и 2018 г., когато дейностите в общинските горски територии са предоставени на частната фирма, собственост на Пенко Говедаров.

Пламен Караджов, председател на групата съветници на БСП в Общински съвет-Казанлък е категоричен, че тези приходи трябва да бъдат известни на гражданите.

Според левицата гражданите настояват да научат и колко дка са залесените площи през периода 2015 г. до прекратяване договора с "Пениталес".

От БСП подчертават, че жители от общината нееднократно са поставяли въпроса за размера на таксите и документите, с които се извършва добив и транспортиране на дървесина в различните населени места, но до този момент кметът все още не е дала отговор.

По думите на Пламен Караджов не било ясно и кой контролира съответствието на добитата дървесина с дадените разрешителни.

Той допълва, че отговорите на кмета ще покажат дали общината стопанисва горите отговорно и как ползва дървесината.