Позицията на БСП за оказването на военна помощ за Украйна остава непроменена, последователна и политическа, взета на всички форми на партията. В това увери лидерът на левицата Корнелия Нинова пред журналисти в кулоарите на парламента.

Тя не коментира думите на украинския външен министър Дмитро Кулеба, че който не помага на Украйна, помага на Русия.

Нинова увери, че не поставя ултиматуми и не извива ръце за военната помощ на Украйна. БСП помагат на мира. Даването на още оръжия означава удължаване на войната, а БСП са за мир, спиране на военните действия и започване на преговори, каза Нинова.

Депутат от ПП: Военна помощ за Украйна категорично не е въвличане във войната

Депутат от ПП: Военна помощ за Украйна категорично не е въвличане във войната

Предложения за военна помощ за Украйна са входирали от "Демократична България" и ГЕРБ

Припомняме, че днес в Народното събрание беше украинският външен министър Дмитро Кулеба и въпросът за военно-техническата помощ за Украйна отново бе поставен - във външна комисия, където са разпределени двете предложения на "Демократична България" и на ГЕРБ, отложиха гледането им с аргумента, че са нужни уточнения. Въпреки това Станислав Балабанов от "Има такъв народ" заяви, че не знае причините, поради които се бави разглеждането им. 

Лидерът на БСП също така не знае за има натиск върху премиера Кирил Петков по темата за Северна Македония. Не усеща и натиск върху министрите.

Трябва да се изпълни двустранният договор между България и РСМ и тогава ще получат зелена светлина за Европейския съюз, коментира Нинова пред журналисти в парламента.

Нинова вижда коментари в последните дни, че едва ли не БСП поставя условия, извива ръце, чертае червени линии - Няма нищо подобно, категорична бе вицепремиерът. БСП не извиват ничии ръце, а в политиката най-важното нещо било политиците да имат позиция, тя да е ясна, и да имат силата да я отстояват. Нито извиваме ръце, нито поставяме условия. Ние сме това, категорична бе Нинова.

Балабанов: Очаква ни проблем, когато се разбере какво е обещавал Петков за РС Македония

Балабанов: Очаква ни проблем, когато се разбере какво е обещавал Петков за РС Македония

"България не се продава", каза Балабанов.