Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че с приетите промени на второ гласуване в законопроекта за изменение и допълнение на Закона за БНБ управляващото мнозинство от ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС задълбочава конституционната криза.

"Опитаха се с нови грешки да поправят грешките в Конституцията, узакониха конфликта на интереси като позволиха председателя на Сметната палата да се върне в институцията, след като приключи времето му в служебния кабинет. Това е стъпка напред към убийство на институциите и подиграва с правовата държава", каза Нинова на брифинг в Партийния дом.

"Хаосът се задълбочава", отсече тя.

Нинова подчерта, че ако БСП бъдат поканени на разговори за предлагане на министри, заместник-министри или шефове на агенции, социалистите категорично ще откажат. Тя смята, че Димитър Главчев води допълнителни разговори с президента Румен Радев за служебния кабинет.

Нинова недоумява защо се отива на нови предсрочни парламентарни избори, при положение, че ще има нова стара сглобка. БСП остава алтернатива на управлението, което и да било то - сегашното или това след изборите.

Корнелия Нинова не смята, че вътрешният министър в оставка Калин Стоянов ще се справи с организирането на честен предсрочен вот. За нея е по-важно дали Димитър Главчев, като служебен премиер, ще предложи ярък политически кабинет или експертен такъв.

Нинова не вярва и на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, че ако имат заедно с ДПС 161 депутати след предсрочните парламентарни избори, нямало да съставят правителство.

Тя разкритикува ГЕРБ и ПП-ДБ, че предизборно се надпреварват с предизборни обещания, като обещават великденски добавки за пенсионерите. Предизборно се обещават на хората социални придобивки, посочи Нинова, която призова обществото да не се подлъгва по щедростта на управляващите, тъй като отново щели да им вземат добавките.

БСП няма да бойкотира Временната парламентарна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства около групата на Мартин Божанов-Нотариуса.

ГЕРБ и ДПС обявиха комисията "Нотариуса" за предизборно тричане и цирк

ГЕРБ и ДПС обявиха комисията "Нотариуса" за предизборно тричане и цирк

ДПС ще отстранява Никола Минчев като председател на комисията "Нотариуса"