Социалистът Красимир Янков заяви, че очаква предсрочни избори.

Преди началото на заседанието на Националния съвет на БСП Янков заяви, че очаква премиерът на републиката да удовлетвори различните призиви на обществото и да подаде оставка. "Предсрочните избори зависят от волята на Бойко Борисов, а той трябва да се съобрази с натиска на обществото", посочи социалистът.

Той бе категоричен, че голямото напрежение, което тлее е във връзка със задълбочаващото се неравенството, и фактът, че в България богатите стават все по-богати и все по малко, а бедните все по-бедни и все повече, може да изиграе ролята за предсрочни парламентарни избори.

Борисов няма да подава оставка заради ЧЕЗ
Обновена

Борисов няма да подава оставка заради ЧЕЗ

Спретнаха ми ювелирна акция, призна премиерът и обеща да ги разнищи

"Правителството на Бойко Борисов не обръща внимание на този голям проблем. Смятам, че това напрежение ще ескалира и Бойко Борисов ще бъде с предсрочно прекратен мандат заради желанието на хората и на обществото. Мисля, че в рамките на тази година на Борисов ще му се наложи да предизвика избори", заяви Янков и допълни, че желанието за по-добър живот в България зависи от народа.

Заради това неравенство на заседанието Янков ще предложи партийната субсидия на БСП да се разпредели по структурите и да отиде при хората. По думите му БСП не трябва да бъде само опозиция на управата, а трябва да уличава и показва недъзите на кабинета.

БСП финансира своя телевизия

БСП финансира своя телевизия

От левицата дават повече пари и на местните структури

Заместник-председателят на ПГ на БСП Антон Кутев също е на мнение, че трябва да се проведат предсрочни парламентарни избори. Според него всичките глупости, които правят управляващите, налагат провеждането на предсрочни избори.
По думите на Кутев БСП е единствената партия, която има интерес от провеждането на предсрочни избори. Той лично очаквал изборите да са догодина, но ситуацията налагала спешен предсрочен вот.

Софийската митрополия преговаря с "Инерком" за повече пари

Софийската митрополия преговаря с "Инерком" за повече пари

Договорът е неизгоден, призна митрополит Антоний

По отношение на срещата във Варна Янков коментира, че очаква от Борисов да постави темата с тракийските бежанци, която определи като забравена тема за правителството "Борисов 3". "Мисля, че е важно да прояви това мъжество в присъствието на европейските лидери", категоричен бе Янков.

Пленумът на БСП е закрит. Стана ясно, че на заседанието социалистите ще обсъждат актуалната политическа обстановка в страната, както и вътрешнопартийни въпроси.

Следващият полезен ход на БСП са предсрочните избори, уверен Гергов

Следващият полезен ход на БСП са предсрочните избори, уверен Гергов

Гергов се примирява - разклащането на лидера на БСП не е в полза на партията

Секретарят на ПГ на БСП Филип Попов коментира пред журналисти скандала около сделката за активите на ЧЕЗ у нас. По думите му този скандал е черешката на тортата.

Попов бе категоричен, че това управление е без посока. Според социалиста вече половината от председателството на България е минало и все още нямаме посока. "Ходенето по срещи и играенето на България в ролята на домакин по какъв начин помага на нашите интереси", попита той.

Относно ЧЕЗ Антон Кутев заяви, че скандалът не е тема на настоящия пленум на партията. Все пак той уточни, че дълбоко не вярва в уверенията на премиера, че не е знаел за тази сделка предварително.

"Не мога да повярвам, че българският и чешкият премиер се срещат и говорят за всичко друго, но не говорят за сделката, която в момента заплашва да го свали от власт", категоричен е Кутев, допълвайки, че и евентуалното незнание на Борисов за сделката също трябва да е повод за неговата оставка.
"Представяте ли си един ден да спре тока в София - какво правим? Ако Гинка реши утре, че е обидена на софиянци и дръпне шалтера - какво правим после", отсече Кутев.

БСП готви визия за България

БСП готви визия за България

През май социалистите се събират на голямо национално съвещание

Георги Свиленски също коментира скандала с ЧЕЗ. По думите му този скандал вече е преобърнал нагласите в обществото. "Оттук нататък важното е да излезе истината за тази сделка и кой стои зад нея. На всички ни е ясно вече, че госпожа Върбанова не стои зад тази сделка. Това се надяваме да стане с комисията, която се създаде в парламента да изясни тези неща."

Свиленски заяви и че очаква да се съберат над 400 хиляди подписа в подписката на БСП за спирането на сделката.

Борисов да не бяга от отговорност за ЧЕЗ, призова Жельо Бойчев

Борисов да не бяга от отговорност за ЧЕЗ, призова Жельо Бойчев

КЕВР да заявява, че няма основание за намеса е интересна ситуация