В цялата страна БСП започна подписката за разваляне сделката за активите на електроразпределителното дружество ЧЕЗ България.

Днес и през следващите дни депутатите от БСП ще участват в националната кампания в избирателните си региони.

В инициативата се включват и членовете на националното ръководство на БСП.

БСП търси подписи за спиране на сделката за ЧЕЗ

БСП търси подписи за спиране на сделката за ЧЕЗ

3 милиона български граждани на колене пред Гинка

Всеки, който желае да подкрепи инициативата, може да намери информация в областните и общински съвети на партията.

Стартът на подписката във Варна беше даден след срещата-разговор с историка проф. Андрей Пантев, която протече под наслов "140 години след Освобождението на България, свободни ли сме?".

"Въпреки, че Варна не е част от мрежата на ЧЕЗ, със своите подписи варненци изразяват категоричното си несъгласие енергийната и национална сигурност на близо 3 милиона техни съграждани да бъде изложена на риск", коментира червеният депутат Иван Иванов.

Той допълни, че БСП многократно е заявявала, че ако се стигне до продажба на ЧЕЗ, държавата трябва да участва на пазарен принцип и да изкупи компанията.

БСП атакува приватизацията на ЧЕЗ с три сигнала

БСП атакува приватизацията на ЧЕЗ с три сигнала

Да се провери произходът на средствата на "Инерком" за купуването на ЧЕЗ

Старт на инициативата на БСП за отмяна на сделката за ЧЕЗ беше даден и в Пловдив. 

"Политиката на БСП за борба с монополите е ясна и последователна, тя има отражение и в предложенията ни в парламентарна зала. Тяхното неглижиране от страна на управляващите е и поредното доказателство за това, че не работят в интерес на хората", казаха при старта на подписката червените депутати Теодора Халачева и Георги Търновалийски.

"Единствената политическа сила, която може да спре управляващите, е БСП. Само ние можем да предложим алтернатива, защото сме партия с кауза, партия с идеи, партия, която усеща пулса на хората", подчерта от своя страна председателят на ГС на БСП Пловдив Красимир Трифонов.

"Сделката за продажба на ЧЕЗ е грабителска и антибългарска. Това е ограбване на страната и отговорността е изцяло на ГЕРБ и коалиционните им партньори от Обединени патриоти", категорична бе Добромира Тошева, председател на БСП в район "Тракия".

"Днес даваме старта на кампанията, защото ние сме на страната на хората. Те имат усет, инстинкт за съхранение на България. Срещу народа не трябва и не се върви", добави Георги Гергов.