В мое лице комисията ще намери партньор. Това заяви пред депутатите от Росен Желязков на среща с ресорната парламентарна комисия.

Взаимно сътрудничество, обеща още министърът. Преди заседанието той е провел разговор с председателя на комисията Халил Летифов. Говорели си с метафори. Росен Желязков му разказал притчата за хан Кубрат и неговите синове. Важното е да намерим общото сечение, сподели министърът на транспорта и обеща на депутатите отчетност и прозрачност в работата си.

Транспортното ведомство, по думите му, е комплексно министерство. Проблемите чукат на вратата, а те искали комплексни решения, посочи още Желязков.

Социалистът Георги Свиленски пожела успешен мандат на новия транспортен министър. После се сети, че левицата иска да събори кабинета Борисов 3 и се коригира в пожеланията си. От ГЕРБ пък пожелаха пълен мандат на Росен Желязков.

Превозвачите пък пожелаха да са гръб на министъра. Те настояха да се криминализира нерегламентираният превоз на пътници, както и да се въведат видеорегистратори за всички участници в движението, а не само в автобусите.

Припомняме, Росен Желязков стана транспортен министър, след като Ивайло Московски си подаде оставката с мотив да се поеме политическа отговорност за автобусната катастрофа на пътя София - Своге. Първоначално обаче номинацията за нов транспортен министър бе зам.-икономическия министър Александър Манолев, който се оттегли заради публикации в медиите.

Росен Желязков бе главен секретар на Министерски съвет в първия кабинет на Бойко Борисов. След това отговаряше за електронното управление, а към момента ръководи Комисията за регулиране на съобщенията.

Името му стана известно като единственият обвинен за аферата "Костинброд" от изборите след първата оставка на Борисов. Росен Желязков чу оправдателна присъда по случая обаче.