Председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Росен Желязков е номинацията за новия транспортен министър, който да замени министърът в оставка Ивайло Московски.

Това съобщи лидерът на "Атака" Волен Сидеров след Коалиционен съвет при премиера Бойко Борисов тази сутрин.

Припомняме, Росен Желязков бе главен секретар на Министерски съвет в първия кабинет на Бойко Борисов. След това отговаряше за електронното управление, а към момента ръководи Комисията за регулиране на съобщенията.

Името му стана известно като единственият обвинен за аферата "Костинброд" от изборите след първата оставка на Борисов. Росен Желязков чу оправдателна присъда по случая обаче.

ВМРО очаква указа на президента

ВМРО очаква указа на президента

Надяват се през седмицата да бъдат избрани новите министри

Волен Сидеров заяви още, че коалиционният съвет ще поиска среща с президента Румен Радев, на която да се изяснят абсолютно всички обстоятелства, свързани с освобождаването на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР.

"Липсата на диалог и не разбирането между институциите не е добре и е лошо за развитието на държавата", обясни Сидеров и допълни, че всичко, което не е съгласувано, не е представено и не е обсъдено, трябва да се изясни, за да няма съмнение държавният глава, че нещо се върши в държавата през неговата глава и без неговото съгласие.

Президентът Радев спъна смяната на министрите на Борисов
Обновена

Президентът Радев спъна смяната на министрите на Борисов

Указът за освобождаване на главсекът още не е постъпил

Към настоящия момент указът за освобождаване на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР не е подписан, уточни Цветанов и добави, че от изявленията, направени от държавния глава от Рига, може да се съди, че той ще подпише указа.

"Съгласувателната процедура е задължителна при назначаването на бъдещата овакантена длъжност главен секретар, но когато има изявление от самия главен секретар за освобождаването на длъжността, сами разбирате, че сме в съвсем друга хипотеза", обясни той.

Радев не бърза да подпише указа за Младен Маринов

Радев не бърза да подпише указа за Младен Маринов

Отговорността е на премиера, скастри го държавният глава

Цветанов изтъкна, че е предвидена среща с президента Румен Радев, защото правителството по никакъв начин не желае да има проблеми и конфронтации с президентската институция и със самия държавен глава.

"Надявам се, че разумът ще надделее и това, което е в задълженията и правомощията на Министерския съвет е да съгласува последващата процедура, която е за назначаването на освободената длъжност главен секретар в лицето на Младен Маринов", обясни председателят на парламентарната група на ГЕРБ.

След мъжки разговор Манолев се оттегля

След мъжки разговор Манолев се оттегля

Премиерът ще реши дали да остане зам.-министър на икономиката

Предвижда се в четвъртък на първа точка в дневния ред на Народното събрание да се гледат оставките на тримата министри (Московски, Радев и Нанков - б.р.), но всичко зависи от президента Радев.

Той отправи призив към БСП, тъй като те най-много са настоявали за оставките и са обвинявали, че ГЕРБ умишлено бавят оставките, да говорят с техния президент Румен Радев и да го помолят да подпише указа за освобождаването на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР.

Нанков, Московски и Радев подадоха оставки
Обновена

Нанков, Московски и Радев подадоха оставки

Като акт на морална и политическа отговорност

На Коалиционния съвет е взето решение и всеки месец да има допитване до всички министри с ясно отчетни данни какво е свършено и какво предстои да се направи в страната, обеща атакистът.

На брифинга след Коалиционния съвет Цветанов и Сидеров засегнаха и темата с планираното увеличение в държавния сектор от 1 януари 2019 г. Лидерът на "Атака" изрази своето одобрение на решението.

Борисов мисли за 10% увеличение на заплатите в бюджетния сектор

Борисов мисли за 10% увеличение на заплатите в бюджетния сектор

Няма съпротива в ГЕРБ, уверен е лидерът на партията

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов изрази надежда, че с предвиденото 10% увеличение на заплатите на държавните служители от началото на следващата година, мотивацията да е в пъти по-голяма, да си вършат добре работата, с което и изискванията ще бъдат много по-големи.

Президентът Радев спъна гласуването на оставките в кабинета, които бяха насрочени за 13 септември.

На заседанието шефът на НС Цвета Караянчева заяви, че не е постъпил указ от държавния глава за освобождаване на Младен Маринов като главен секретар на МВР.

Управляващите се разбраха и за трите оставки

Управляващите се разбраха и за трите оставки

Главсекът Младен Маринов става вътрешен министър

Президентът Румен Радев беше на срещата на държавните глави в Латвия.

След втория коалиционен съвет управляващите се разбраха за оставките. Александър Манолов бе предложен за транспортен министър, Младен Маринов за вътрешен министър, а Петя Аврамова за мястото на регионалния министър Николай Нанков.

Малко след това Александър Манолев помоли да бъде оттеглена номинацията му заради медийна атака срещу него и целия кабинет.

Стабилността надделя над емоциите на патриотите
Обновена

Стабилността надделя над емоциите на патриотите

Да, ние сме емоционални, но не сме глупаците..., заяви Каракачанов

На 31 август Нанков, Московски и Радев подадоха оставки, които бяха поискани от премиера след трагичния инцидент край Своге, в който загинаха 17 души.

От БСП поискаха изпълнителната власт да си тръгне. С коментар по темата излезе и държавният глава Румен Радев.

Румен Радев: Указ не може да се подпише без съгласуване
Обновена

Румен Радев: Указ не може да се подпише без съгласуване

Погазването на закона се превърна в норма, смята президентът