Президентът Румен Радев не определя кой трябва да влиза в изпълнителната власт, а да позволи на главният секретар на МВР Младен Маринов да бъде кандидат за министър. Надявам се през настоящата седмица да бъдат избрани новите министри, за да не се допуска правителствена криза.

Това обяви депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов преди срещата между управляващите и коалицията в Министерския съвет.

Коалиционен съвет обсъжда новите министри

Коалиционен съвет обсъжда новите министри

Оставките на Московски, Радев и Нанков бяха поискани от премиера Бойко Борисов

Президентът може да си има свое мнение, но той не е човекът, който да определя кой ще влиза в изпълнителната власт и кой - не, изтъкна Ангелов и добави, че затова има разделение на властите в България.

Той посочи, че новият министър на транспорта по коалиционно споразумение трябва да бъде предложен от ГЕРБ. "Ние от "Обединени патриоти" имаме теми, които искаме да обсъдим с нашите коалиционни партньори от ГЕРБ и се надявам те да бъдат приети от тях и да изпълняваме общата програма, която сме предписали", коментира Ангелов.

Нанков, Московски и Радев подадоха оставки
Обновена

Нанков, Московски и Радев подадоха оставки

Като акт на морална и политическа отговорност

Припомняме, това е третият коалиционен съвет на ГЕРБ и "Обединени патриоти" след оставките на Нанков, Радев и Московски с мотив трагичната катастрофа край Своге, когато загинаха 17 души, а 21 бяха ранени.

На оставките остро се противопостави лидерът на НФСБ Валери Симеонов, тъй като те не са съгласувани с партньорите. На друга позиция стоеше лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който заяви, че няма претенции към премиера Борисов, но пък имаше претенции към вицепремиера Симеонов.

След мъжки разговор Манолев се оттегля

След мъжки разговор Манолев се оттегля

Премиерът ще реши дали да остане зам.-министър на икономиката

НФСБ и Валери Симеонов излязоха с остро изявление, с което поставиха ултиматум на правителството да започне същностни реформи. Симеонов предупреждава, че може да оттегли подкрепата си и да излезе от управлението.

От ВМРО първи поискаха коалиционен съвет, като ще тогава правителствената криза се размина. Коалиционните партньори се разбраха да се виждат по-често. От тогава до днес всеки понеделник Коалиционният съвет се е събирал в Министерски съвет.

Валери Симеонов постави условия, за да остане във властта

Валери Симеонов постави условия, за да остане във властта

Имаме проблем в коалицията, призна вицепремиерът и постави условия и към Борисов, и към Волен Сидеров