Всеки един народен представител трябва да гласува за актуализацията на бюджета.

Това каза депутатът от БСП Борислав Гуцанов пред журналисти в парламента.

На въпрос дали политическата турбуленция от вчера може да доведе до пропадане на бюджета, той заяви, че ще надделее здравият разум и необходимото за държавата и хората над вътрешнополитическите интереси на една или друга формация. Всички депутатите са положили клетва и в нея много ясно е написано да се ръководят от интересите на народа, припомни червеният депутат.

Според него в актуализацията няма по-важно от ръста на пенсиите.

Гьоков: БСП може да е топла връзка между коалиционните партньори

Гьоков: БСП може да е топла връзка между коалиционните партньори

Столетницата започва преговори за програма на властта

Припомняме, че депутатът от ПП и председател на Регионалната комисия в парламента Настимир Ананиев заяви преди днешното заседание на комисията, че бюджетът ще бъде подкрепен на първо четене. Подкрепа той очаква и от ИТН. В миналия парламент те бяха първа политическа сила и много хора повярваха и очакват от тях да донесат промяна - тя може да стане като се присъединят към мнозинството в НС, каза той.

На брифинга на ИТН вчера за излизането на депутати от парламентарната им група и председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански заяви, че ще подкрепят актуалиазацията на бюджета в социалната му част, но ще внесат свои предложения между първо и второ четене.