Вчера започна последното разграбване на държавното имущество. Това обяви на брифинг в Народното събрание социалистът Димитър Данчев, визирайки концесията на летище "София".

Държавата няма генерален план за развитие на летището, по мнението му. Днес премиерът Бойко Борисов приел избора на концесионера. Дали министър-председателят знае, че концесионерът е собственост на Баварската държава, питат левите. Припомняме, че Корнелия Нинова обяви преди два месеца, че концесията е предопределена и тя ще бъде спечелена от турска фирма. Информацията по-късно бе опровергана.

Не турска, а френска компания подала най-висока оферта за летище "София"

Не турска, а френска компания подала най-висока оферта за летище "София"

Предложението на Консорциума ADP/TAV бил изцяло френска оферта.

Държавата не е лош стопанин, категоричен бе Данчев, който обясни: "Тези, които управляват държавата са лоши стопани."

Според левите летище "София" е печелившо дружество и държавата сама може да управлява летището.

Припомняме, вчера на брифинг в Министерство на транспорта бе обявен са спечелил конкурса за концесионер на летището консорциумът "Софткънект" (френският фонд "Меридиам Ийстърн Юръп Инвестмънтс САС" в партньорство с оператора "Флугхафен Мюнхен"), спечелил с 86.12 точки. "Флугхафен Мюнхен" е операторът на летището в Мюнхен.

Росен Желязков не вижда ролята на ДАНС при концесията на летище "София"

Росен Желязков не вижда ролята на ДАНС при концесията на летище "София"

До 12 юли комисията трябва да предостави протоколите за оценка

БСП от 3 години се бори срещу отдаването на концесия на летище "София", с аргументи, че летището е обект от националната сигурност, засяга стратегически въпроси на държавността и на сигурността и трябва да бъде под контрола на държавата. От БСП вече внесоха предложение летището да бъде включено в забранителния списък, сигнализираха Главната прокуратура и Европейската комисия.