Премиерът Бойко Борисов е искал плащането по сделката за Ф-16 да се извърши направо, а не разсрочено. Това стана ясно от думите му пред дипломатите ни, които днес отбелязват своя професионален празник.

"Само като отговор бих казал - аз настоях да си платим веднага, защото ми омръзна 3 пъти да плащам борчовете на тези, които са пазарили самолетите.

Президентът иска отстояване на финансовата рамка за изтребителите Ф-16

Президентът иска отстояване на финансовата рамка за изтребителите Ф-16

Шефът на "Военна информация" да е военен с опит, настоява Радев

Ние събрахме парите от борбата с контрабандата и си плащаме. Така както платихме на руската компания реакторите за "Белене", похвали се премиерът.

По думите му Ф-16 подобрява нашите възможности. Доста спекулации сме чули по темата, че едва ли не на изтребителите се намаляват способностите. Нищо подобно, защото това е началото на превъоръжаването на военно въздушните сили, изтъкна премиерът.

Правителството актуализира бюджета заради сделката за Ф-16

Правителството актуализира бюджета заради сделката за Ф-16

Предвижда се отпускането на 2,1 млрд. лева за закупуването на изтребителите

Не случайно имаме бойна авиация, но всичко ново, купено до настоящия момент е годно само да натовариш и да избягаш. Самолетите и хеликоптерите - пушка няма на тях, а са за над милиард повече отколкото за Ф-16, посочи Бойко Борисов и продължи: "Да ги питам - какво въоръжение имат пантерите, защото аз ги платих", запита Борисов. Може отгоре с прашка да стреляш само и ги ползваме за спасителни операции, негодува той.

Борисов продължи с реторичните въпроси: Кугарите колко наброй са и какво въоръжение имат, знаете ли? Нямат и пистолет на борда. Прибавям и спартаните, за които няма нищо. Нула навсякъде. И тези същите излизат да ни дават оценка. "Договаряли, договаряли не плащали, а в 00.00 часа на Нова година изсмукали 300 млн. лева." Така било и с правителствените самолети, посочи Борисов.

В комисия одобриха сделката за Ф-16. БСП, "Воля" и "Атака" бяха против

В комисия одобриха сделката за Ф-16. БСП, "Воля" и "Атака" бяха против

Каракачанов: САЩ могат да спрат проекта за Ф-16, ако противоречи на интересите им

В речта си пред посланиците Борисов изказа и недоволството си от коментарите по темата за концесията на летище "София", която излезе вчера.

По думите на Борисов е чул "чудовищни неща", но накрая истината е излязла наяве.

По думите на премиера концесията на летището била направена изцяло с голямата помощ на Световната банка. Борисов чул, че концесията щяла да се даде на Турция, но с победителя истината излязла наяве.

Каракачанов разписа четирите договора за Ф-16

Каракачанов разписа четирите договора за Ф-16

Очаква се парламентът да ратифицира документите

Припомняме, че на 10 юли 2019 г. министрите от кабинета "Борисов-3" одобриха покупката на 8 изтребителя Ф-16.

Вчера в комисията по отбрана сделката за Ф-16 беше одобрена, като БСП, "Воля" и "Атака" се обявиха против.

Преди 2 дни правителството актуализира бюджета заради закупуването на изстребителите. В законопроекта се предвижда и увеличение на дефицита по държавния бюджет с 1,829 млрд. лв. до 2,228 млрд. лева.

Кабинетът предлага на НС да ратифицира споразумение с "Локхийд Мартин"

Кабинетът предлага на НС да ратифицира споразумение с "Локхийд Мартин"

В проекта има предложение за индустриално сътрудничество