Софийската организация на БСП търси кандидат-кмет за столицата по модела на номинация и явяване на избори, и спечелването им "Румен Радев". Това заяви председателят на БСП - София Калоян Паргов в студиото на Нова телевизия. "Търсим кандидатура извън рамките на БСП", посочи Паргов и даде пример с успешния модел на събрана подкрепа за президента Румен Радев: "Търсим нещо подобно."

В този смисъл софийската организация би подкрепила и една кандидатура на Мая Манолова за кмет на София. Тя се е доказала като гласа на народа, защо да не е и гласът на софиянци, за да променим всичко, които ни дразни, обясни Калоян Паргов.

Той обясни, че от вчера е тръгнал процесът на номинации в местните структури и след него той ще проведе разговор с всеки един, който е номиниран.

Това означава и Мая Манолова, и Елена Йончева, ако те са номинирани. Паргов обаче бе скептичен, че избраната за евродепутат на изборите на 26 май ще бъде след имената. Самият той няма намерение да се кандидатира за лидер на БСП, но шеговито заяви, че ще трябва да проведе разговор и със себе си, ако бъде номиниран за кандидат-кмет за София.

Манолова не отрича, но и не потвърждава слухове за кметския стол

Манолова не отрича, но и не потвърждава слухове за кметския стол

Не обмисля смяна, но не изключва да работи за гражданите и от друга позиция

По темата за ситуацията на БСП в момента и предстоящия избор на нов лидер, Калоян Паргов я определи като "хаос", в който партията е хвърлена с оставката на Корнелия Нинова. Той самият не разбира какво иска да докаже с оставката си Нинова и цитира думи симпатизанти на БСП - инат врат чупи.

Според Паргов една победа на БСП минава единствено чрез силно присъствие в местната власт, затова и отправя призив към всички в социалистическата партия да се осъзнаят: "Имаме нужда от всички и от всеки." Друг е въпросът на каква позиция, допълни обаче Калоян Паргов.

Румен Овчаров: БСП ще загуби местните избори

Румен Овчаров: БСП ще загуби местните избори

"Няма настроение в партията след всички тези неща, които се получават"

По думите му дори и от тази ситуация, в БСП трябва да извлекат позитивите и да превърнат слабостта в триумф, но съпартийците му трябва да разберат, че никой няма да даде доверие да управлява на една партия, която се разправя вътре в себе си. Ситуацията с избор на нов лидер обаче отклонява БСП от поставените цели, отсече Паргов.