Политическата ситуация в момента е атакувана от една страна от президента Румен Радев, от втора - вътрешна атака на ИТН, а от трета страна - са ГЕРБ и ДПС. В краткосрочен план Кирил Петков и "Продължаваме промяната" може и да успеят да намерят депутати, за да укрепят управлението, което е по-малко вероятно. Вторият вариант е временно мнозинство в този парламент - ГЕРБ, ДПС, ИТН, с малка подкрепа от "Възраждане". Дали ще се надгради ново правителство и ще подготвят нови избори към есента - с поредно правителство на президента Радев и нова партия около Стефан Янев, и България да започне да плаща руски газ в рубли? Това анализира пред БНТ политологът Даниел Смилов за политическата криза.

Василев: Не очаквах ИТН да хвърлят държавата под автобуса

Василев: Не очаквах ИТН да хвърлят държавата под автобуса

Дали ПП трябва да управлява, трябва да го кажат хората, а не Слави Трифонов

От своя страна Татяна Буруджиева открои, че има нетърпимост в самото управляващо правителство. "У хората остава впечатлението, че става въпрос за власт и за пари", смята тя.

Снимка 495612

Източник: фейбсук/ Татяна Буруджиева

Смилов поиска Слави Трифонов да обясни защо атакува партньорите си. "Това е много странно поведение, чийто резултат е да легитимира възможността за управление на ГЕРБ и ДПС. С дейността си ИТН вкарват обратно ГЕРБ и ДПС във властта", смята политологът.

Буруджиева подчерта ролята на БСП - "ще предпочете да остане във властта, отколкото нови избори".

Слави Трифонов слага край на "агонията" - изтегля министрите си

Слави Трифонов слага край на "агонията" - изтегля министрите си

С обръщение по телевизията си 7/8