Нашата цел в следващите седмици ще бъде така да изговорим ситуацията, за да не ходим на избори. Ще опитаме да съберем отново бившата коалиция. Това заяви министърът на електронното управление в оставка Божидар Божанов пред БиТиВи.

По думите му има рискове при избори - отново фрагментиран парламент, разделение между участниците в него и по-трудно съставяне на мнозинство. Рискове има и затова отново да се възстанови коалицията, но трябва да се оцени кои рискове за страната са най-големи, изтъкна Божанов.

Той посочи, че социологията дава ръст на "Демократична България" за повече депутати, като в следващ парламент ДБ отново ще бъдат партньори на ПП. Божанов уточни обаче, че ДБ все още не са коментирали коалиция с ДБ.

С бюлетината БСП връща легитимността на изборите

С бюлетината БСП връща легитимността на изборите

Ако отпадне тъмната стаичка, няма да се снима как се гласува

Според него премиерът трябва да е от най-голямата политическа сила. От партиите от опозицията ДБ няма да търси подкрепа за управление. Формулата технократски кабинет не е обсъждана.

Издигането на партийни стени пред министерствата доведе до лоша комуникация между коалиционните партньори и това трябва да се промени. Решенията трябва да се взимат в парламента, за да се спестят много забавяния, настоя Божанов.

Възраждане не гледа на Стефан Янев като на потенциален партньор

Възраждане не гледа на Стефан Янев като на потенциален партньор

Ако президентът им даде третия мандат, те ще го върнат

Припомняме, днес президентът Румен Радев ще връчи мандатът за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от втората по големина парламентарната група в 47-то Народно събрание - ГЕРБ-СДС.

ГЕРБ ще участва на консултациите при Радев за третия мандат

ГЕРБ ще участва на консултациите при Радев за третия мандат

Потвърдиха отново, че връщат втория мандат