Обединението "Демократична България" очаква служебното правителство да ревизира Плана за въдстановяване, предложен от правителството на Бойко Борисов на ЕК. Това заяви съпредседателят на коалицията Владислав Панев пред Bulgaria ON AIR.

"Много е важно Планът за възстановяване да бъде ревизиран в сравнение с това, което правителството вече предложи на Брюксел - по посока повече подкрепа за постигане на по-ниско въглеродна икономика и инвестиции в зеления транспорт", коментира Панев в предаването "Денят ON AIR".

Стефан Янев оглави служебното правителство на Румен Радев

Стефан Янев оглави служебното правителство на Румен Радев

Изборите официално ще са на 11 юли

Според него, от Плана трябва да бъдат премахнати "схемите за усвояване на пари по начина, по който само те (кабинетът "Борисов 3" - б. ред.) си знаят".

"Планът е насочен основно към това "нашите фирми да могат да получат повече средства". Не е в това въпросът. Въпросът е как може България да мине на следващото ниво, да стане просперираща държава. Тези 12 млрд. лв. могат да съдействат за това, стига да се управляват максимално малко, но ефективно." - смята Панев.

Според него, европейските пари не могат да направят България богата, защото "безплатните пари винаги са най-неефективни".

"Еврофондовете в България се управляват по потресаващ начин, откакто сме членове на Европейския съюз. За съжаление, това са едни огромни изпуснати възможности." - каза оше той.

Панев се надява, че предсрочните избори ще са по-честни и с по-малко контролиран вот.

"Убеден съм, че ще успеем да дадем своя принос за това България да се превърне в просперираща и чиста държава. В крайна сметка това е важното, не отиваме на надбягване с кучета, а отиваме с визия за България и вярвам, че тази визия резонира с хората." - заяви съпредседателят на ДБ.

Радев пуска указ за избори на 11 юли, обясни мотивите

Радев пуска указ за избори на 11 юли, обясни мотивите

Не аз определям датата