От АБВ оценяват визията на БСП за развитието на страната като демагогия, популизъм и поза. Оценката на АБВ е, че никой не е в състояние да направи това, което са обещали БСП.

Във Визията на БСП прави впечатление липсата на каквато и да е конкретика и хоризонт, каза Любомира Ганчева, зам.-председател на АБВ Ганчева, на брифинг в централата на партията по отношение на документа на БСП приет на пленум тази събота.

Визията на БСП за развитието на държавата, би могла да бъде оприличена на резултат от интелектуален сблъсък между Цветан Цветанов и Димитър Пенев, заяви лидерът на АБВ Румен Петков.

Консултативен съвет при президента за чумата искат от АБВ

Консултативен съвет при президента за чумата искат от АБВ

Държавата взема мерки на парче, възмутен Румен Петков

Петков поясни, че в документа на БСП нямало нито една дума за сектор енергетика, за развитието на "Белене", за развитие на ядрените мощности в България. Нямало нито една дума и за необходимостта от гарантиране на пряка доставка на газ от Русия за България и Европа. Според него нито един от тези въпроси не безпокои БСП.

Той припомни, че правителството на Орешарски не е направило нищо за "Белене", а дори напротив - навредило е на изграждането на тръба за пряка доставка на руска газ за България. Какво е мотивирало ръководството на АЕЦ "Козлодуй" чрез пряка поръчка да възложи анализ на качеството на ядреното гориво, което би могло да бъде доставено от Уестингхаус Швеция.

Енергийно бедна България виждат от АБВ

Енергийно бедна България виждат от АБВ

Партията критикува почти всички политики на властта

Шефът на АБВ призова депутати от Народното събрание и правителството да доведат до реализация проекта АЕЦ "Белене", за да може да се гарантира енергийната ни сигурност в следващите 50 години.

Ганчева припомни, че от АБВ още в предишното Народно събрание са имали предложение за безплатни детски градини, което сега е включено като предложение на БСП. Тя отбеляза, че като председател на младежите от АБВ с почуда е забелязала липсата на каквато и да е младежка политика в социалистическата визия.

АБВ иска президентско вето върху промените в Закона за лова

АБВ иска президентско вето върху промените в Закона за лова

От АБВ недоволстват на това че законът не е минал обществено обсъждане

Председателят на АБВ младежи Пламена Заячка разкритикува социалистическата партия за липса на визия в сферата на културата. Не били ясни и какви са шестте фонда, които възнамеряват да изградят от БСП за развитието на страната, посочи още Заячка.

Относно природните бедствия и аварии, АБВ счита за грешка закриването на Министерството за бедствията и аварии. Петков припомни, че над 800 души от 1 300 са били освободени от длъжност, ликвидирани са 23 спасителни отряда от общо 31, ликвидиран е и експертният състав, който е осъществявал дейностите и координацията по превенцията и риска.

Той изрази съжаление, че в страната няма публичен дебат за единен регламент за обучение на органите, няма сериозна подготовка и преструктуриране на звената в направлението.