Два дни преди изборите да се прави заседание на Народното събрание по такава гореща тема, каквато са енергийните доставки, показва, че това е предизборна акция. Това заяви в Брюксел премиерът Николай Денков, цитиран от Нова телевизия.

Той отбеляза, че срокът за премахване на ветото позволява това заседание да се проведе веднага след втория тур. Самият факт, че се бърза, според него показвал, че това е по-скоро предизборна акция, отколкото желание да се намери решение.

Денков посочи и че нефтохимиците имат основание да протестират. Трябвало да се действа внимателно с дерогацията.

Борисов приятелски към ПП-ДБ: Да отхвърлим ветото на президента утре

Борисов приятелски към ПП-ДБ: Да отхвърлим ветото на президента утре

Призовава ги да не експериментират с доверието на ГЕРБ

"Обяснявах го няколко пъти - ако тя се премахне рязко, се създават огромни рискове. Първо за хората, които могат да видят много по-високи цени на горивата от тези в момента. И второ - за работещите в рафинерията", обясни ситуацията премиерът.

Припомняме, за днес е насрочено извънредно заседание на Народното събрание за ветото на президента върху промените в Закона за енергетиката. То бе свикано по волята на ГЕРБ и ДПС. От втората по численост сила в парламента - ПП/ДБ, обаче заявиха, че няма да присъстват . Бойкот обявиха и от БСП и "Възраждане."

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пък посъветва ПП-ДБ да не експериментират с доверието на ГЕРБ-СДС и да дойдат на заседанието, така че заедно да отхвърлят ветото.

Заседанието на НС в петък под въпрос, БСП също бойкотират

Заседанието на НС в петък под въпрос, БСП също бойкотират

Властови субекти са опитали да убедят депутати от БСП да присъстват, обяви Корнелия Нинова