Ако г-жа Нинова има претенции да завежда дела към министър- председателя и представители на ГЕРБ във връзка с твърденията, че тя лъже, аз бих я посъветвала да заведе дела и срещу ген. Решетников, Румен Петков и Георги Гергов. Това заяви на пресконференция Десислава Атанасова от ГЕРБ в отговор на заканата на лидера на социалистите Корнелия Нинова от вчера.

Нинова съди всички, замесили името й с „Цанков камък“

Нинова съди всички, замесили името й с „Цанков камък“

Борисов и всички отговарят пред съда, заканва се Нинова

По думите на Атанасова Нинова твърди, че никога не е имала нищо общо с корупционни схеми, с подозрения и уволнения във връзка със съмнения за корупция, за това, че никога за нищо не е лъгала "и за това, че по времето на Тройната коалиция през 2005-2007 г. изглежда не е била зам.-министър.

"Явно трябва да опресним паметта на г-жа Нинова", каза Атанасова. В подкрепа на думите си тя цитира медийни публикации, свързани с изказвания на тогавашния премиер Сергей Станишев, бившия президент Георги Първанов и др.

Нинова към Борисов: Включете и себе си в сигнала до Цацаров

Нинова към Борисов: Включете и себе си в сигнала до Цацаров

Лидерът на БСП съветва премиера да потърси сигнала си за "Цанков камък"

Относно данните, които Нинова ще изпраща на австрийското правителство, Атанасова заяви, че е закъсняла, защото още през 2010 г. Бойко Борисов е разговарял с президента на Австрия и е разказал за целия проект "Цанков камък".

сигнала няма споменато нито едно име на министър, зам.-министър, свързан с което и да е било управление от началото на реализирането на този проект до пускането му в експлоатация", уточни Атанасова.

Изплащаме "Цанков камък" стотици години, тревожат се ГЕРБ

Изплащаме "Цанков камък" стотици години, тревожат се ГЕРБ

Дали този проект, който струва 1 млрд. лв. е бил необходим

Тя допълни, че Нинова е съпричастна дотолкова, доколкото е била член на правителството в периода 2005-2007 г. като зам.-министър на икономиката и енергетиката.

По отношение дали в сигнала, подаден от ГЕРБ до прокуратурата, има данни за опасност за населението, Атанасова заяви, че никой от ГЕРБ не е твърдял, че подобни данни има.

ДПС отричат Доган да е свързан с "Цанков камък"

ДПС отричат Доган да е свързан с "Цанков камък"

Никога не е бил консултант