Мониторинговият доклад на Европейската комисия е погром за България. Това заяви пред bTV лидерът на "Да, България" и бивш правосъден министър Христо Иванов.

Според Иванов докладът изпълнява политическа поръчка. По думите му председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер искал докладът да бъде положителен, но това не се е получило. "В него няма резултати и накрая има едно изречение, че нито един от показателите не е удовлетворен. Това е погром", категорично заяви Иванов.

Борисов не чува да се шуми, но пак изпреварваме Румъния

Борисов не чува да се шуми, но пак изпреварваме Румъния

Премиерът съжалява, че Главчев си е изпуснал нервите

Лидерът на "Да, България" сподели и че според него настоящото ръководство на ЕК се е постарало докладът да бъде "наврян в ълъгла", защото Комисията се е отказала да стимулира реформите в България. С всичките си проблеми Европа е доволна една страна да си стои в кьошето, допълни Иванов.

Относно инициативата "Български манифест за Европа" Иванов обясни, че партиите са се обединили около виждането, че демокрацията у нас е под постоянни атаки, а държавата е завладяна от модел на управление, олицетворен от Бойко Борисов и Делян Пеевски.

Дясноцентристки формации приеха „Български манифест за Европа”

Дясноцентристки формации приеха „Български манифест за Европа”

Платформата не е предизборна...

Според бившия правосъден министър страната ни не е на правилна посока и има нужда от нов курс, за което била и инициативата. "Това е експертен тим, който да произведе визия за България и мястото ѝ в Европа", допълни Иванов и уточни, че не се създава ново име на нова формация, а това е експертен екип, който да произведе визия за Европа.