Държавната администрация ще се промени. Възможни са съкращения на държавни служители, но голямата цел не е това, а администрацията да работи по-добре и да струва по-малко пари, коментира пред НоваТВ Томислав Дончев.

Промените "няма да са само в това дали даден държавен служител ще е на друга позиция, или ще е на пазара на труда, търсейки работа, примерно като счетоводител или във фирма от производството", допълва той.

Караянчева праща администрацията да се преквалифицира и да произвежда

Караянчева праща администрацията да се преквалифицира и да произвежда

Тя чака с интерес и дебатите за бюджета за догодина

В предишните години не е инвестирано в основното, всичките регистри и архиви, да имат електронен достъп. Това е ключът на амортизационната реформа, допълва Дончев.

"Гражданин да взема документ от една администрация и да го носи в друга, е дълбоко порочно. Това значи, че той върши работа на куриер между две администрации. Това е дълбок порок в системата", смята още той.

Във връзка със скандалите около предприятията "Емко" и "Донарит", Дончев коментира, че това е икономически конфликт, който се превръща в политически.

Казусът с "Дунарит" - блокиран

Казусът с "Дунарит" - блокиран

Държавата трябвало да обезпечи "Авионамс"

"В този смисъл в него не е редно да се заема страна. Ако го направя, бих искал да е тази на закона. По отношение на "Емко" искрено се надявам всички изисквания по закон да бъдат спазени, да бъде върнат лицензът и предприятието да работи", коментира той.

Томислав Дончев коментира и ситуацията в Хасково, между Делян Добрев, Елена Йончева определи ситуацията като "риалити" формат, а същността според него е да се покаже и да се докаже има ли нещо незаконно, всичко останало е в областта на морала и политиката.

Суджукгейт е детска приказка в сравнение с Хасково и Добрев, смята Йончева

Суджукгейт е детска приказка в сравнение с Хасково и Добрев, смята Йончева

Томислав Дончев определи ситуацията като "риалити" формат