ДПС и движението на Христо Ковачки  ЛИДЕР се регистрираха в четвъртък в Общинската избирателна комисия в София за съвместно участие в предстоящите местни избори като "Либерален алианс за град София", пише в. "Труд".

"Коалиционното ни споразумение включва явяване с обща листа за съветници в столицата и общи кандидати за кметове на кметства в 32 софийски села", коментира Тимур Халилов, председател на Общинския съвет на ДПС в София. Листата ще се реди в съотношение 1 към 1. Още няма решение дали двете партии ще имат общ или отделни претенденти за поста на "Московска" 33.

Алиансът иска да е генератор на идеи за развитието на столицата и коректив на местното управление. ДПС и ЛИДЕР се явявали заедно заради общите си либерални ценности, отбелязва в. "Труд".

От 9,00 ч на 5 септември Централната избирателна комисия (ЦИК) започва да приема документи за регистрация на кандидати за президент и вицепрезидент на републиката. Документите се приемат в сградата на Народното събрание на площад "Княз Александър" № 1 всеки ден от 9,00 ч до 17,00 ч. Крайният срок е 17,00 ч на 17 септември 2011 г. Това е посочено в специално решение на ЦИК от 24 август.

21 партии вече са регистрирани за участие в президентските избори. Сред тях са ГЕРБ, "Атака", ДСБ, РЗС, ДПС, БСП, СДС. Инициативните комитети, издигащи кандидати са 6 - за Меглена Кунева, Димитър Куцаров, Венцислав Йосифов, Алексей Петров, Светослав Витков (бивш фронтмен на група "Хиподил"), проф. Николай Василев.

За общинските избори са се регистрирали 73 партии и една коалиция - ОДС.