Кандидатите на ГЕРБ ще бъдат на балотаж в Разлог, както и в плевенското село Беглеж.

Красимир Герчев от ГЕРБ и Благой Дункин от Коалиция „Патриотичен съюз за община Разлог" ще се борят за кметския стол в планинския град идната неделя.

В Беглеж ще избират между независимия кандидат Георги Съйков, подкрепен от БСП и Любчо Петров от ГЕРБ.

Това съобщи председателят на партията Цветан Цветанов на пресконференция в София.

По последна информация във Враца новият кмет е кандидатът на ГЕРБ Константин Шахов. ГЕРБ печели убедително в Правец, както и в столичния район Панчарево.

Според Константин Шахов ниската избирателна активност е защото на хората им е омръзнало от избори или са се успокоили от това, че изборът е ясен.

При обработени 22 протокола от общо 107 кандидатът на ГЕРБ Шахов печели 61 на сто от гласовете на врачанските избиратели. Според междинните резултати за кандидата на БСП Цветелина Георгиева са гласували 22 на сто от избирателите.

23,05% е окончателната избирателна активност на частичните кметски избори във Враца, съобщиха от ОИК - Враца. Гласували са 17 598 души.
Изборният ден е приключил в 19,15 часа.

В сравнение с редовните местни избори през 2007 година избирателната активност е по-ниска с близо 9 на сто.

От политическите партии и предизборните щабове на кандидатите за кмет са подадени пет жалби. По всички жалби избирателната комисия е взела решение, като е отхвърлила две от тях като неоснователни.

От Областна дирекция на МВР съобщиха, че през целия изборен ден не е постъпил нито един сигнал на "купуване на гласове" или други нарушения.

Изборната активност в община Разлог е 59.39 %. Там следващата неделя ще има втори тур на вота, на който ще се явяр кандидатът на ГЕРБ Красимир Герчев и Благой Дункин от Коалиция „Патриотичен съюз за община Разлог".

Според резултатите от гласуването в 22 от 28 избирателни секции в Разложка община, които са обработени вече в Общинската избирателна комисия (ОИК), кандидатът на коалицията "Патриотичен съюз за община Разлог" Благой Дункин има подкрепата на около 48 процента от избирателите, следван от кандидата на ГЕРБ Иван Герчев с 32 процента.

Коалицията "Патриотичен съюз за община Разлог" обединява СДС, ДСБ, ВМРО-БНД, НДСВ, ССД и ДП.

Според събраната от 28-те избирателни секции в общината информация в частичните избори за кмет на община Разлог днес са упражнили правото си на глас 11 160 избиратели от имащите право на глас 18 792 граждани.

Изборният ден е преминал в спокойна обстановка, без сигнали за сериозни нарушения и нередности.

По трите сигнала за купуване на гласове, за които Областната дирекция на МВР в Благоевград съобщи на 13 ноември са образувани три предварителни проверки.

Във връзка с единия сигнал тогава бе задържан 33- годишен мъж от Разлог, но след изтичане на 24-часовото му полицейско задържане вчера той е бил освободен.

Изборният ден в община Правец е приключил в 19.00 ч. при избирателна активност 44,65 процента. Никола Нитов от ГЕРБ печели тук с 63%.

Най-висока е избирателната активност в село Правешка Лъкавица - 88,64 процента, а най-ниска - в секция номер 5 в град Правец - 29,22 процента. В ОИК - Правец няма постъпили жалби за купуване на гласове или сигнали за нарушения в изборния ден.

73% е окончателната избирателна активност в плевенското село Беглеж към 19.00 ч.
423-ма избиратели от общо 582-ма са упражнили правото си на глас днес. И там ще има втори тур. 

Независимият кандидат за кмет Георги Съйков, подкрепен от БСП, отива на балотаж следващата неделя с кандидата на ГЕРБ Любчо Петров.

Кандидатът на ГЕРБ Любчо Петров е получил 109 гласа, а независимият кандидат Георги Съйков - 115. За Петър Димитров - издигнат от Коалиция "Лидер" - Земеделски съюз "Александър Стамболийски", са гласували 106 души.