София ще бъде вече в женски, сигурни, здрави ръце.

Така председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов представи победата на Йорданка Фандъкова, която е новият столичен кмет.

Цветанов даде думата и на „учителя" на Фандъкова Бойко Борисов, който обясни във видимо приповдигнато настроение категоричната й победа с думите: Хората я харесват, повярвяха й и затова гласуваха.

Малко завиждам на Минчо Герджиков, защото кметът е жена, и заместник кметовете са жени", изтъкна още премиерът. „На практика днес мен ме детронират", призна още с драматичен тон Борисов.

Той отправи и специални благодарности към общинските съветници от БСП, с които е работил - Жельо Бойчев и Петър Корумбашев, които били толкова сериозна опозиция в общината, че затова там нямало злоупотреби.

За стотинки сме се пазарили", обясни Бойко Борисов. Той припомни, че три пъти са обявявани конкурси да трамвайни мотриси в столицата, именно защото обществените поръчки не се одобрявали от Бойчев и Корумбашев.

Вие представяте ли си столична община да си купи Еърбъс. Той, Корумбашев на покрива ще се качи, за да даде пресконференция", изтъкна още Борисов.

Премиерът поздрави и Георги Кадиев, който според него е единственият мъж в БСП. Той дори намекна, че може да покани кадиев в екипа си.
Борисов е категоричен, че защото Станишев се е уплашил, затова е изпратил и Кадиев срещу кандидата на ГЕРБ.
Победителите от днешния избор смятат да се възползват от експертния капацитет на опонента си, увери бившият вече кмет.

Георги заслужава уважение с това, което постигна и при управлението, което имаше до момента БСП, допълни още премиерът и определи кандидата на БСП като честен, добър човек и професионалист.

Бойко Борисов не си спести и призивите и критиките към държавния глава и коментира, които президентът отправи за „тайна" коалиция":

"Господин президент, не е тайна коалицията. Всички мразещи БСП и ДПС сме се обединили срещу вас", заяви Бойко Борисов.

Той похвали и избирателите на ГЕРБ - „Нашите избиратели са движещата сила на нацията. Те имат усет, идват до урните точно толкова колкото ни трябва да ги смачкаме", подчерта доволно премиерът.

Бойко Борисов също така подчерта, че на последните три вота ГЕРБ показват убедителни резултати. „Дай боже всекиму" пожела на своите опоненти и всички кандидати за управление, пожела още Борисов.

"Тази вечер имаме повод да празнуваме, за пореден път сме ги поставили в ъгъла", допълни Бойко Борисов.

Относно критиките на БСП, че съкращават разходите в радели важни сектори Борисов обясни, че няма пари в бюджета. „Те са ги опукали", каза той.

Бойко Борисов е категоричен, че кметовете ежедневно трябва да разговарят с него, а не както Станишев е стоял настрани от кметските проблеми. По три пъти на ден ми се е налагало да му звъня, обаждал съм се на общински съветници от БСП да му се обаждат от мое име, оплака се Борисов.

Той пак оправда изказването на Симеон Дянков за работещите в БАН заради „популистки", по думите му, изказвания на бившите управляващи, че не се влагат пари по различни сектори и в науката специално. Борисов обясни, че е наясно, че средства са необходими.

Акъл не трябва за тая работа - пари трябват", категоричен е премиерът.
Той има и свое обяснение за дупката в бюджета: „Парите са дадени за президентски и премиерски „Еърбъси", убеден е Бойко Борисов.