Това шумно задоволство е показно. Tова е най-ниският резултат, който ГЕРБ получава в София, включително и когато не беше партия.
Според Румен Овчаров това е знак за работата на правителство и за работата им в столична община.

Лидерът на софийското БСП в оставка Румен Овчаров също така добави, че слуховете за преждевременната смърт на БСП са силно преувеличени.

По думите му сега резултатите на социалистите са значително по-високи от тези, преди 2 години и са много близки до най-добрите резултати на партията по времето на Стоян Александров.

Румен Овчаров не видя и никакви негативи в тази загуба и определи емоциите на ГЕРБ като „малко преждевременни - все пак exitpoll резултатите предполагат малко по-голямо внимание и предпазливост", каза той.

По думите на все още настоящия лидер на софийската организация на социалистите хората, гласували за Георги Кадиев, са видели необходимостта за промяна в София и в БСП и са подкрепили новите леви.

 Да правим трагедия от този резултат ще бъде силно преувеличено, посочи той.

На въпрос дали Кадиев при този добър резултат може да е новият лидер на БСП-София Овчаров заяви: Всеки един може да бъде лидер на БСП-София. Това ще реши самата организация.

Все пак Овчаров заяви, че за червените победа за кметския вот е можело да се счита само балотажът.

Той е категоричен, че проблемите вътре в партията не са се отразили на резултата на Кадиев. Мисля, че избирателите на БСП гласуваха достатъчно мобилизирано, каза още той.

Нека при всяка победа на ГЕРБ да отчитат успех, пожела от своя страна на БСП Цветан Цветанов.