Положихме доста усилия - в много райони на страната сме с доста добро представителство. Това каза пред журналисти Борислав Великов, лидер на БНД, част от коалицията "Реформаторски блок - Глас Народен".

Той коментира още, че заради разделението на дясното, то може и да няма представителство в следващия парламент.

Москов и десният избирател няма да имат отговор тази нощ

Москов и десният избирател няма да имат отговор тази нощ

Поставихме десния избирател в невъзможна ситуация, призна още Москов

"Болно ми, че така се получава. С всичките проценти, които към момента ни дават, може би щяхме да надминем 10 и да бъдем може би трета политическа сила. Сега се борим да минем 4%, но колегите от "Да, България" и "Нова република" решиха, че сами трябва да се доказват, което не знам доколко е полезно дори и за тях", коментира Великов.

По думите му все още е рано да се говори за загуба. Според него все пак, ако са в 44-тия парламент, коалиция с ГЕРБ е възможен сценарий. "Ние сме в дясно-центристкото пространство, най-естествено е да сме заедно", коментира още той.

ГЕРБ увеличава бавно разликата с БСП
Обновена

ГЕРБ увеличава бавно разликата с БСП

5% напред за ГЕРБ при 100% предварително преброяване

На въпрос за лидера на "Воля" Веселин Марешки - Великов коментира, че той е добър бизнесмен и предприемач, но не би могъл да коментира доколко ще се прояви като добър парламентарист. Великов заяви, че лично той е за подаване на ръце в тази ситуация в дясното.

"Няма да е лесно, но мъдростта трябва да надделява, от моя политически опит по-скоро трябва да се обединяваме, отколкото да се разединяваме", коментира още Великов.