"Още е много рано за прогнози. Обикновенно за Обединените патриоти има скрит вот, който става ясен след преброяването на бюлетините", заяви евродепутатът Ангел Джамбазки за News.bg. Той сподели, че се надява коалицията на ВМРО, НФСБ и "Атака" да изпреварят ДПС и да са трета политическа сила в 44-тото Народно събрание.

Евродепутатът сподели, че все още е много рано да се говори за коалиции. "Първо, много важно е коя партия ще е първа след края на изборния ден. Много зависи от разговора, който ще бъде проведен в Обединени патриоти. Ние ще отстояваме заявеното в нашите програми и идеи."

Стана ясно, че патриотите няма да дадат официална пресконференция тази вечер.

Г-н Каракачанов посочи като причина отсъствието на лидера на НФСБ г-н Валери Симеонов, който е в Бургас. Въпреки това Джамбазки посочи, че в "Обединени патриоти" няма конфликти, лидерите се разбират чудесно, коалицията е единна и сплотена.

Ангел Джамбазки посочи още, че кампанията, която патриотите предприеха за ограничаване на изборния туризъм в страната, е дала съществен резултат. Той добави, че инициативата им може да се определи като успешна едва като се разбере дали ДОСТ ще преминат 4%-вия праг за влизане в 44-то Народно събрание.

Патриотите очаквали повече подкрепа, готови са да преговарят за коалиция

Патриотите очаквали повече подкрепа, готови са да преговарят за коалиция

Хората нямат нужда от нови избори...

Евродепутатът допълни, че е бил на границата през цялото време, докато се осъществяваше блокадата. Поради сблъсаците и голямото напрежение на границата за това време са преминаи едва 30 автобуса. "Това, само по себе си е малко, а и автобусите не бяха пълни", допълни той.

В отговор на въпроса дали патриотите имат единна позиция относно геополитическата насоченост на България г-н Джамбазки сподели, че лидерите на ВМРО, НФСБ и "Атака" водят диалог и нямат никакви разминавания по този въпрос.

Джамбазки допълни, че се надява резултатите от изборния ден да допринесат за успеха на страната ни и българските граждани. "Редно е, а е и крайно време, в тази ситуация българските политически организации, подчертавам - българските, да си протегнат ръце и да мислят сериозно и отговорно за бъдещето на България".