Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки внесе в Народното събрание предложение за промяна на Закона за МВР. В кулоарите на парламента пред журналисти той обясни, че това предложение регламентира създаването на доброволни формирования, които да подпомагат МВР.

Мотивите на Джамбазки, с които внася предложенията за промяна в закона, са задаващата се мигрантска криза, необходимостта от защита и охрана на държавната граница, както и нуждата да се подпомагат пожарникарите и горските служители в гасенето на пожари.

На въпрос на News.bg какви трябва да бъдат основните мерки, с които да се овладее мигрантската криза, Джамбазки отбеляза, че незабавно трябва да се провери какво е състоянието на граничните съоръжения, трябва да бъдат изпратени засилени екипи на полицията и жандармерията, трябва да бъде преведена армията в бойна готовност и не трябва да се подготвя разкриването на нови мигрантски центрове. "Не трябва да се допуска нито един мигрант - нулева миграция. Това трябва да бъде политиката на българското правителство, което и да е то", настоя евродепутатът.

ДПС отчита успех над тоталитарните практики

ДПС отчита успех над тоталитарните практики

За ДПС победа е и отхвърления текст за доброволческите отряди

По думите му не трябва да се допуска незаконното преминаване на границата и транзитно преминаване на големи групи хора. Трябва да се намери желание това да се случи, управлението да не се поддава на паника, страх и да приложи закона, подчерта Ангел Джамбазки.

Според него ЕС и европейските държави трябва да направят всичко възможно мигрантската криза да се реши с помощта на останалите богати мюсюлмански държави - ОАЕ, Катар и Саудитска Арабия. Няма причина милиони хора да идват в християнска Европа, носейки със себе си традиции, които да искат да ги налагат на нас, каза още Джамбазки.

Патриотите късат отношения с ГЕРБ?

Патриотите късат отношения с ГЕРБ?

"Ябълката на раздора" е идеята за доброволните отряди

Припомняме, законното регламентиране на доброволни отряди към структурите на Министерство на вътрешните работи е отдавнашна идея на ВМРО, която бе обаче отхвърлена дори от коалиционните им партньори от ГЕРБ по време на предишното им съвместно управление. Подобни идеи периодично са прокарвани, включително и от либерални правителства, като това на НДСВ с вътрешен министър Георги Петканов.