Няма от какво да се крия и притеснявам. Това заяви депутатът Джейхан Ибрямов по повод информацията, че при акция на ГДБОП и НАП е иззета кола, която той ползва, в рамките на операцията по разбиване на схема за фиктивна търговия със зърно и торове.

Изключеният от ПГ на ДПС народен представител няма намерение да се поддава на кафяво-жълта медийна кампания.

Ибрямов припомни в студиото на БНТ брифинга на ДПС без Пеевски в Народното събрание (НС), когато Джевдет Чакъров обяви, че е имало среща в Министерството на финансите (МФ) да се натискат активисти на ДПС близки до Ахмед Доган. Той призова депесарите да не се поддават на страха.

Финансовият министър: Не участвам в "задкулисни политически договорки"

Финансовият министър: Не участвам в "задкулисни политически договорки"

Так Людмила Петкова отговори на Джевдет Чакъров

Използвах този автомобил със съответните договори и пълномощно, призна Джейхан Ибрямов. Отрече обаче да има бизнес със земеделие и торове, а фирмата, на която е автомобилът, няма дейност, свързана със земеделие. Според него фактите са изфабрикувани.

Истината е някъде другаде, това е компроматна война, категоричен бе той. Много хора, близки до Доган, са притискани. Не може да живеем в страна на зависимости, смята Ибрямов.

Той припомни, че Делян Пеевски е обявил, че е разрешил зърнената криза. Разпоредено е на кметове на ГЕРБ да притискат подкрепящи Доган активисти на ДПС да не участват в колективните органи на партията, стана ясно от коментара му.

ДПС на Доган поиска депутатския имунитет на Пеевски

ДПС на Доган поиска депутатския имунитет на Пеевски

За ролята му в събитията около КТБ

Според Джейхан Ибрямов Пеевски директно можел да се разпорежда в ГЕРБ. Събират се данни срещу Пеевски и когато бъдат събрани, те ще бъдат предадени на компетентните органи.

Иначе Джейхан Ибрямов повтори думите на Джевдет Чакъров от вторник, че в Росенец при Ахмед Доган е обсъдена политическата ситуация. Така всеки вторник ще има такива заседания. Имаме мнозинство в ЦОБ, категоричен бе Джейхан Ибрямов по повод съмненията дали на сбирката във вторник е имало нужния кворум, тъй като след нея решения не бяха оповестени.

Имаме план и го следваме стъпка по стъпка, посочи Джейхан Ибрямов и увери, че почетният председател Ахмед Доган ще участва във всички заседания на колективните органи.

Криза в ДПС няма, смята депутатът, който определи "приказката за дерибеите" с израза "гузен негонен бяга". Според него паралелната реалност е при Пеевски. Той не вярва ДПС да влезе в съдебни битки. ДПС винаги е била силна партия, категоричен бе депутатът.

Пеевски: Конфликт Доган-Пеевски няма и не може да има!

Пеевски: Конфликт Доган-Пеевски няма и не може да има!

Той обяви война на дерибеите и не дава признаци за отстъпление

Тема Делян Пеевски в ДПС няма, заяви Ибрямов, който смята, че Делян Пеевски вече е изключен от Движението и скоро това отстраняване на Пеевски щяло да бъде официализирано.

Пред bTV Рамадан Аталай от групата в ДПС на лоялните на почетния председател Ахмед Доган коментира: "До оня ден ние бяхме най-добрите приятели на Пеевски, но когато той опита да се настани като кукувица в гнездото на ДПС, станахме вече първите престъпници."

По думите му ДПС на Доган губи медийната война, защото Пеевски е собственик на медии, но не и битката на терен, тъй като има подкрепата на избирателите на партията.

Продължава упоритата битка за сайта на ДПС

Продължава упоритата битка за сайта на ДПС

За момента той се контролира от ДПС на Пеевски

"Ако някой се опита да открадне и да вземе Движението за права и свободи от почетния председател, който е създател на тази партия, би трябвало да носи моралната отговорност, след това и политическата отговорност. Съсипването на една политическа формация не е равностойно на това да съсипваш бизнеси на други хора или да съсипваш собствените си бизнеси", заяви Аталай.

Той намекна, че Движението е извадило Делян Пеевски от калта, но само е пострадало от това. Рамадан Аталай отбеляза, че в ДПС никога не са бил използвани такъв език и такива обиди към институции и техни представители, каквито в момента си позволява Пеевски.

Пеевски обвини Радев, че не назначава новия служебен кабинет, за да се пече на морето

Пеевски обвини Радев, че не назначава новия служебен кабинет, за да се пече на морето

А хора на президента обикаляли кабинета на Горица Грънчарова