Едната седмица важи за тях и за нас. Това заяви премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов след клетвата на Румен Радев по повод закачката на президента към депутатите, че им остава седмица работа.

В кабинета на Цецка Цачева той пожелал на държавния глава и вицето му Илияна Йотова успех. Рядък шанс има президентът Радев, че му се дава и възможност да има и служебен кабинет, смята лидерът на ГЕРБ.

След няколко месеца това, което днес Радев прочел, може да е факт и тогава да се отчете постигнатото.

Днес е тържествен ден. Нека малко се порадваме на този ден, да подходим с оптимизъм, призова Бойко Борисов.

Българите искат личности в парламента, критичен Радев още в първата си реч

Българите искат личности в парламента, критичен Радев още в първата си реч

Имате една седмица, се обърна новоизбраният президент към депутатите

Лидерът на ГЕРБ е притеснен от поведението на част от депутатите в зала. И Радев не постъпил правилно, че им отговорил. Съединението прави силата, припомни премиерът.

Борисов обаче припомни как преди пет години е посрещнат Росен Плевнелиев като президент - с плакати. Днес ГЕРБ проявили европейска култура и показали как се сдава властта. Преди 10 години цитатът бил "власт се дава с кръв и се взема с кръв". Нашето верую на ГЕРБ е, че власт се взема и се сдава с морал, отчете Бойко Борисов.

Борисов пожела овации, а не просташко отношение на Радев

Борисов пожела овации, а не просташко отношение на Радев

На влизане в Народното събрание

Партията оставя максимално добри параметри. Той даде добра оценка за мандата на Плевнелив, който бил евроатлантически президент. С няколко реплики обаче си навлякъл гнева на част от хората. По оста ЕС - НАТО бил недостижим от другите политици.

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов бе дипломатичен, но критичен в коментара си за първата реч на президента Румен Радев.

Речта не беше тази, която се очакваше, каза той. Затова и в пленарна зала имало шум. Нямаше никакви визии, които да бъдат свързани с това, което ще се постигне при неговия управленски мандат. След седмица Радев ще носи цялата отговорност за управлението на страната, предупреди Цветан Цветанов.

Герберите нямали претенция кога ще се проведат предсрочните избори. Засега обаче се очертавало да е харесваната от левицата дата 26 март 2017 година. Цветанов смята, че Радев ще се консултира с БСП.

Според Цветан Цветанов днес Радев обидил институцията Народно събрание. Трябвало да прояви повече уважение към институцията.