Като "добър и премислен избор" окачестви номинацията на ГЕРБ за свой наследник - Мария Габриел, министър-председателят Гълъб Донев.

"Очакванията за съставяне на редовно правителство са особено големи, още повече, виждате - партиите и коалициите в това Народно събрание предприеха един по-различен подход към това да се търсят възможните пътища за диалог. (...) Виждаме, че това, което беше характерно в предишните Народни събрания - да не бъде известен състава на правителството и предложението за премиер до връчването на мандат, сега това е по-различно", посочи още служебният премиер в кулоарите на парламента.

Донев изрази и надежда до края на седмицата да станат ясни и имената на проектоминистрите в предложението на ГЕРБ за кабинет. Припомняме, че президентът Румен Радев ще връчи папката с мандата на ГЕРБ/СДС на 15 май, понеделник.

Изключен ли е вариантът някои от служебните министри да останат в креслата си и в редовно правителство, каквото предложи преди седмици Борисов?

Радев не дава на Борисов служебни министри за редовен кабинет

Радев не дава на Борисов служебни министри за редовен кабинет

Праща го да търси подкрепа за правителство от парламентарно представените партии

"Не мога да коментирам това, дали някои от служебните министри биха се съгласили да участват в един редовен кабинет, това е техен личен избор. Но всички съответно трябва коректно да уведомят, ако има такива разговори и съответно тяхно съгласие за участие в едно бъдещо правителство", отговори на въпрос на News.bg министър-председателят.

Донев бе категоричен още - няма да иска оставката на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев след случая в Пловдив преди дни, когато 400 души бяха обискирани по неправомерен начин от органите на реда.

Заведенията заговориха за оставки заради полицейския произвол в нощен клуб в Пловдив

Заведенията заговориха за оставки заради полицейския произвол в нощен клуб в Пловдив

БАЗ настоява за щателна проверка на действията на униформените