ГЕРБ дават на Конституционния съд Изборния кодекс. Това обяви на брифинг председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. Припомняме, че на брифинга преди два дни премиерът в оставка Борисов първо забрани на депутатите си да предприемат такава стъпка, но само в рамките на половин час вече им позволи.

Пламен Киров: ЦИК трябва да влезе с летящ старт

Пламен Киров: ЦИК трябва да влезе с летящ старт

Може да има и изненади и доста комични ситуации

Изборния кодекс е приет за една нощ, без обществени обсъждания и без да се търси мнението на неправителствени организации и лица, по думите й. Изборния кодекс застрашава свободното право на българските граждани да избират, категорична бе Десислава Атанасова. Кодексът е приет в нарушение на добрите парламентарни практики. Никой не поставя дневния ред на обществото за разглеждане в пленарна зала, според Атанасова. Партиите на промяната били тук да сглобят някакъв Изборен кодекс, за да обслужат своя партиен интерес, а никой не си дава сметка за последствията, по мнението на Атанасова.

В 17 страници герберите са представили мотивите си пред конституционните съдии.

Депутатът Радомир Чолаков поясни, че това не е заяждане. С приетите промени българите са лишени от равно право на глас. Изцяло машинен вот лишавал от възможност тези, които не могат да боравят с машини. Аз не вярвам на този софтуер, подчерта Чолаков. Той имал повече вяра на секционната комисия. Припомняме, че машините за миналите избори бяха внесени по процедура на ЦИК, сформирана при правителство на ГЕРБ и Народно събрание, доминирано от ГЕРБ.

Борисов вижда сговор за ЦИК - за председател ще джуркаме топчета

Борисов вижда сговор за ЦИК - за председател ще джуркаме топчета

"Нас не ни интересува пандемията, бе. Какви усилия бяха, за да се стигне да дойде тук"

Беше променена радикално ЦИК и ние не знаем защо, обясни още народният представител от ГЕРБ Чолаков. Той заподозря, че служебното правителство щяло да смени ръководството на Информационно обслужване.

Всички виждаме хаоса, който беше предизвикан в изборното законодателство, намеси се и Дани Каназирева. Поставя се под риск провеждането на изборите, както в България, така и в чужбина, категорична бе тя.

Борисов за НС: Нарочно се мотаят, за да свършат мръсната работа на Радев - да има собствена ЦИК

Борисов за НС: Нарочно се мотаят, за да свършат мръсната работа на Радев - да има собствена ЦИК

Крещящо било мълчанието на президента относно шпионските скандали с Русия