Рокадите в кабинета Борисов - 3 няма да доведат до решение на политическата криза. Това заяви в "Тази сутрин" Георги Свиленски от БСП.

По думите му протестиращите и опозицията настояват за две оставки и те не са сред тези, които правителството е дало. "Именно - оставката на Борисов и главния прокурор. Докато не бъдат получени, всичко продължава. Чудно е упорството на Борисов", каза още Свиленски.

БСП се събра на жълтите павета, за да спаси България от поробителите

БСП се събра на жълтите павета, за да спаси България от поробителите

БСП има план за България

"По-добре е да се отива на избори. И никой не говори за избори декември. Ако Борисов подаде оставка тази седмица - избори могат да бъдат направени края на септември или началото на октомври. Така ще има и правителство, и нов бюджет, и стабилност", посочи Свиленки.

Народният представител коментира и ситуацията от петък вечерта, когато по време на антиправителствения протест демонстранти блокираха сградата на БНТ, където участие имаха лидерът на левицата Корнелия Нинова и председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. Според него протестиращите не са знаели кои точно политици са били вътре и затова са освиркали председателя на БСП.

Много лошо ми повлия бесилката на протеста, притеснена Корнелия Нинова

Много лошо ми повлия бесилката на протеста, притеснена Корнелия Нинова

Не ми се е случило нищо, жива и здрава съм

"Те ясно за заявили срещу кого протестират. Разбира се, няма как да подкрепя подобни действия към две жени. В събота видях как хората посрещат Корнелия Нинова на улицата - коренна разлика", допълни социалистът.

Свиленски заяви, че най-големият страх на управляващото мнозинство е служебен кабинет, защото той ще организира честни избори. "Честни избори ще има, когато няма недействителни бюлетини, когато има изчистени списъци, има машинно гласуване. Няма значение кой печели. Гласът, който се пуска в урните трябва да бъде отчетен реално, за да има легитимност", добави той.

Депутатът беше категоричен, че ако премиерът Борисов е направил някакви нарушения, той трябва да бъде разследван - независимо дали е на власт, или не е на власт.

На „Позитано“ 20 се говорило нормално

На „Позитано“ 20 се говорило нормално

БСП винаги са готови за избори, увери Христо Проданов

Свиленски заяви, че БСП винаги е готова за избори. Те отдавна са предложили алтернатива - това е "Визия за България". Социалистите три месеца представяли тази програма за управление в страната и хората я приели и одобрили, а в момента ГЕРБ я изпълнявали тихомълком и плагиатски.

Каракачанов готов да седне и с БСП, и с ДПС

Каракачанов готов да седне и с БСП, и с ДПС

Вицепремиерът настоява за откровен и ясен коалиционен съвет