Ако папката с третия проучвателен мандат бъде връчена на БСП, ГЕРБ ще води разговори с партията на Корнелия Нинова. Това обяви в студиото на "Събуди се" депутатът от ПГ на ГЕРБ/СДС Екатерина Захариева.

Въпреки заявката Захариева определи подобен разговор като "труден" и "почти невъзможен", а причината - БСП е единствената партия, за която има общо решение на Конгреса на ГЕРБ - да не се влиза в коалиция със столетницата.

Третият мандат отново отива в БСП

Третият мандат отново отива в БСП

Дали левицата и ПП ще сближат позиции?

В последните няколко седмици лидерът на ГЕРБ няколко пъти подсказва, че третият мандат би бил най-успешен, ако бъде връчен на "Демократична България", но няма индикации, че такова решение ще бъде взето от президента Румен Радев, който по време на консултациите проведе най-остър разговор именно с ДБ, а и в словото си при откриване на 48-то Народно събрание атакува именно "войнолюбците".

И днес Захариева подчерта че с "Демократична България" ГЕРБ имат най-много общи виждания, а ПП нарече "лява популистка партия". Въпреки това, по думите на Екатерина Захариева, ГЕРБ са провели разговори с всички политически сили, включително и с "Продължаваме Промяната".

Народният представител отказа да прогнозира у кого ще отиде папката с третия мандат, но заяви, че според нея шансовете за съставяне на кабинет са малки.

Румен Радев: Парламентът без да потегли все повече се дави в скандали

Румен Радев: Парламентът без да потегли все повече се дави в скандали

За връчването на третия мандат ще изчака да му върнат официално папката от ПП

Екатерина Захариева смята, че това Народно събрание е изключително продуктивно, като обвини Министерски съвет, служебното правителство на Гълъб Донев, че не проявява никаква законодателна инициатива. Бившият външен министър на ГЕРБ защити всички тези по темите енергетика на партията, отново с нападки спрямо "Продължаваме промяната".