Министър-председателят Димитър Главчев предлага промяна в състава на служебния кабинет и тази сутрин е потвърдил и официално идеята си, която изложи пред журналисти в събота да съвмести поста и на премиер и на външен министър.

Предложението за това е изпратено до президента Румен Радев тази сутрин, съобщават от Министерски съвет. 

Според предложението "от длъжността министър на външните работи следва да бъде освободен Стефан Димитров и поста да поеме премиерът Главчев."

Румен Радев: Главчев не разбира с какво се е заел, камо ли да оглави МВнР

Румен Радев: Главчев не разбира с какво се е заел, камо ли да оглави МВнР

Като нелепи фантазии определи твърдението, че се коалира с ГЕРБ и ДПС

Само седмица след като служебното правителство встъпи в длъжност самият Димитър Главчев поиска смяната му заради лоша комуникация и несъгласуваност във външната политика на страната, но президентът все още не е подписал указа. Освен това Румен Радев отхвърли предложението постът да бъде зает зам.-председателя на ГЕРБ Даниел Митов именно. Така се стигна до предложението от вчера служебният премиер Главчев да съвместява и длъжността външен министър. Идея, която не е нова за българската политика и вече веднъж претърпя дори и имиджов провал, заедно с преговорите за ротация и Мария Габриел да бъде едновременно и премиер и до остане начело в кабинета във Външно.

Критично към тази идея се изказа дори и самият съветник на Главчев Меглена Плугчиева.

Плугчиева: Има достатъчно дипломати за Външно

Плугчиева: Има достатъчно дипломати за Външно

Според съветника Димитър Главчев бил хвърлен в студената вода