Докато в парламента депутатите от БСП очакват да видят на живо финансовия министър Владислав Горанов, той обикаля Перник. От опозицията очакват да го попитат дали бюджетът за 2020 г. трябва да бъде актуализиран отново, но министърът на финансите е в джипа на премиера Бойко Борисов из Перник.

Присъствието на финансовия министър Владислав Горанов в автомобила на премиера опровергава слуховете за обтегнати отношения между двамата заради споровете за намаляване на ДДС за някои сектори.

Кметът на Перник Станислав Владимиров и зам.-министър Николай Нанков също са на инспекцията на ВиК мрежата, стана ясно от фейсбука на премиера, който шофира джипа.

БСП пита Горанов налага ли се нова актуализация на бюджета
Обновена

БСП пита Горанов налага ли се нова актуализация на бюджета

Прието бе предложението за 9% ДДС за книги, хотели, ресторанти и кетъринг

Нощният режим на водата в Перник се запазва засега, за да няма щети, обясни Станислав Владимиров.

"75% са загубите на ВиК-Перник. С промените се надявам да ги свалим на 45%", заяви кметът на Перник. Това е улицата с най-много подземни комуникации и много внимаваме, каза кметът на премиера.

По време на обиколката премиерът, който шофира, заяви иронично, че доста време кара в Перник, но още не е видял лек автомобил "Голф", с каквито са известни перничани.

Село остана "на сухо" след отклоняване на вода за Перник

Село остана "на сухо" след отклоняване на вода за Перник

Реката, минаваща през населеното място, е напът да пресъхне

Припомняме, реконструкцията на водопроводната мрежа в Перник започна в края на март от кв. "Църква". До дни предстои да започне и изграждането на новия водопровод в централната градска част, както и централният водопровод за град Батановци.

Близо 56 км стари водопроводи ще бъдат подменени. Очаква се строителството да приключи до есента.

Изграждането на новия водопровод в Перник започна от 15 май 2020 г. Дейностите се извършват на ул. "Благой Гебрев" в квартал "Изток" като част от стартиралата подмяна на част от вътрешната водопроводна мрежа в града.

Припомняме, бедствено положение на територията на Перник бе обявено на 21 декември, след като воден режим бе обявен в цяла Пернишка област на 18 ноември.

Решението за изграждането на водопровода, за да се вземе вода от "Белмекен" и да се доведе до Перник, беше взето от Министерски съвет като единственото възможно, което да подпомогне Перник и кризата с обема на язовир "Студена". Решението беше прието и с гласуване от Столичния общински съвет, с което се даде разрешение за включване към ВиК-мрежата на София.

Изграждането на водопровода ще струва 26 млн. лв.

Припомняме също, че на този ден преди осем години Перник бе ударен от най-силното земетресение.