България е готова да ускори работата за покриване на конкретни стандарти и критерии на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Това подчерта премиерът Бойко Борисов в телефонен разговор с председателя на генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) Анхел Гурия.

От пресслужбата на МС твърдят, че инициативата за разговора била на г-н Гурия

ОИСР оценява бюджетните процедури в България

ОИСР оценява бюджетните процедури в България

Народното събрание ратифицира споразумението

Генералния секретар на ОИСР Анхел Гурия очаква представянето на плана от министъра на икономиката Емил Караниколов на заседанието на Съвета на ОИСР в Париж през септември месец.

Премиерът Борисов потвърди, че България продължава активната работа по изпълнение на включените в Плана конкретни дейности.

Според Борисов, като член на ЕС, България е изпълнила огромна част от критериите за стандартите на ОИСР.

Според Борисов и генералния секретар Гурия има нова динамика в отношенията, което и двамата одобряват.

Телефонният разговор на премиера Бойко Борисов с генералния секретар на ОИСР Анхел Гурия е продължение на срещата им през юли 2019 година в полския град Познан

ОИСР намали прогнозата си световния икономически растеж

ОИСР намали прогнозата си световния икономически растеж

В САЩ се очаква икономиката да се разшири с 2,6 на сто

В рамките на Срещата на върха на Берлинския процес за Западните Балкани премиерът Борисов връчи на Анхел Гурия Плана за действие на Република България за периода 2019-2020 г. Планът отразява решимостта и готовността на българското правителство да ускори действията си по покриване на стандартите и изпълняване на критериите за членство в ОИСР.