Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов заяви, че от партията ще изчакат окончателните резултати, преди да коментират изборите по същество.

"Днес обаче искам да благодаря на всички, които не останаха безразлични към съдбата на България и отидоха до урните. Още по-голяма е благодарността ми към онези, гласували с разум и грижа за страната ни и избрали да ѝ дадат шанс да излезе по-силна от кризите", написа той във Фейсбук.

ПП в опозиция пожела успех на ГЕРБ в съставянето на кабинет
Обновена

ПП в опозиция пожела успех на ГЕРБ в съставянето на кабинет

Ще следят за всеки един лев

"Тук е моментът да кажа, че след тези избори, до които многократно предупреждавахме, че не бива да се стига, получаваме още по-фрагментиран парламент. И, за съжаление, идва ред всички да платим цената за политическата недалновидност, тласнала страната ни към поредните предсрочни избори и пропуснала възможността за навременно обединение на партиите на промяната", подчертава Иванов.

Докато има почтени и добросъвестни хора, готови да минат през месомелачката на българската политика, страната ни ще има шанс да скъса с порочния модел, задушаващ развитието ѝ от години, убеден е лидерът на ДБ.

"Благодаря на всички Ви, че днес участвахте в определянето на българската съдба. Пътят ни може да е труден, може да е фрустриращ, но е важно да бъде извървян. Няма кой да изведе България напред, ако сами не се погрижим да го направим", завършва той.

ГЕРБ с категорична победа, но с неяснота за коалиция
Обновена

ГЕРБ с категорична победа, но с неяснота за коалиция

ПП, "Възраждане" и "Български възход" повишават