100% избирателна активност отчетоха в Сливенския затвор, предаде Дарик позовавайки се на Сали Исмаилов, председател на изборната секция в затвора.

Изборният ден в единствения в страната женски затвор в Сливен приключи три часа и половина след отварянето на секцията. Той започна в 7 часа сутринта днес, а до 10.30 часа вече бе отбелязана сто процента избирателна активност. В момента там наказания изтърпяват 450 жени, лишени от свобода, но по закон право да гласуват имат само тези, без влезли в сила присъди.

По списък към момента в затвора с право на глас са 18 жени и до една са застанали пред урната. Зад решетките днес гласува и скандалната миска Анита Желева, по известна като Анита Мейзер, която през август м.г. във Варна по непредпазливост уби съпруга си Николай с т.нар. свински опашки. В момента Анита очаква окончателна присъда от Върховния съд и за това не е лишена от право на гласуване.

Междувременно женският затвор в Сливен бе отличник и на президентски избори, когато отново отбеляза 100 процента активност. Резултатите от парламентарния вот в затвора ще бъдат обявени по-късно.