Историческата сграда на българския парламент беше осветена в събота с цветовете на украинския флаг. Поводът е Денят на независимостта на Украйна, съобщиха от пресцентъра.

Отбелязването на Деня на независимостта на Украйна е израз на солидарността на България със стремежа на украинския народ към свобода, мир и стабилност, коментира акта на съпричастност председателят на парламента Рая Назарян. България е сред най-силните и активни поддръжници на Украйна в нейната справедлива кауза сама да определя своя път за просперитет и развитие, подчертава в изявлението си председателят на Народното събрание Рая Назарян.

САЩ и Великобритания поздравиха Зеленски за Деня на независимостта на Украйна

САЩ и Великобритания поздравиха Зеленски за Деня на независимостта на Украйна

Киев получи поредния пакет от американска военна помощ

Ще продължим да подкрепяме украинския народ в усилията му за отстояване на свободата, независимостта и териториалната цялост на Украйна, добави тя.

Припомняме, че  САЩ и Великобритания поздравиха Киев за Деня на независимостта на Украйна

Белият дом и Държавният департамент обявиха предоставянето на още един пакет военна помощ за Украйна.

В изявлението на Държавния департамент се изброяват видовете оръжия и оборудване, които ще бъдат предоставени: противодесантни оръжия и боеприпаси, боеприпаси за HIMARS, 155-милиметрови и 105-милиметрови артилерийски снаряди, противотанкови ракети Javelin, AT-4 и TOW, боеприпаси за стрелково оръжие, линейки, оборудване и заряди за разрушаване, както и резервни части, медицинско оборудване и различно помощно оборудване, услуги, обучение и транспорт, изброи Би Би Си.

САЩ предупреждават за руски атаки около Деня на независимостта на Украйна

САЩ предупреждават за руски атаки около Деня на независимостта на Украйна

Страната се готви да отбележи 33 години от независимостта си от Съветския съюз в събота

В изявлението на Белия дом се споменават не само оръжия за борба с безпилотни летателни апарати, но и "ракети за противовъздушна отбрана за защита на критичната инфраструктура на Украйна".

Материалите се прехвърлят от складове на Министерството на отбраната на САЩ. Не се уточнява тяхното количество или стойност в долари.

Британският министър-председател Киър Стармър поздрави украинците по случай Деня на независимостта, който се отбелязва на 24 август.

"Посланието ми към всички украинци, независимо дали са на фронтовата линия или тук, във втория си дом в Обединеното кралство, е кристално ясно: ние сме с вас днес и винаги", каза Стармър.

За Деня на независимостта на Украйна Байдън обяви нова военна помощ

За Деня на независимостта на Украйна Байдън обяви нова военна помощ

Това е станало в телефонен разговор със Зеленски