Никой няма време да чака Кирил Петков, а и те не са в позицията да поставят условия, тъй като загубиха изборите. Това заяви депутатът от ИТН Станислав Балабанов за Нова телевизия в коментар стоп-кадъра, в който замръзнаха разговорите за съставяне на правителство през уикенда. След като в четвъртък кандидатът-премиерът на ГЕРБ Мария Габриел проведе среща с ИТН, ДПС, БСП, в петък следобед се проведе среща и с "Продължаваме промяната - Демократична България", на която Бойко Борисов с личното си присъствие и призив върна разговорите към План А и постави на пауза План Б.

Няма логика, по думите на Балабанов, "Продължаваме промяната" да бъдат чакани.

Освен това Балабанов заяви и че ако Асен Василев - човекът, който вкара страната в тежка финансова криза, бъде част от един кабинет, ИТН ще бъдат категорично опозиция. Не може да упорстваш и да слагаш в кабинет политически аматьори, заяви депутатът.

Няма време, подканва ГЕРБ Свиленски, но важната тема била джендъра

Няма време, подканва ГЕРБ Свиленски, но важната тема била джендъра

Според него без 23-та депутати от БСП правителство е трудно да бъде съставено

Балабанов открои позицията и заслугите на "Има такъв народ" - благодарение на тях бил разграден моделът ГЕРБ, Бойко Борисов никога повече няма да бъде премиер, а доказателство за това е фактът, че се предлага Мария Габриел за премиер - име, което е добре прието в Европа.

В момента вече модел ГЕРБ не съществува, съществува модел ПП и партията на Слави Трифонов се бори и за неговото разграждане, обясни Станислав Балабанов: "До преди няколко месеца моделът се казваше "Продължаваме промяната". Ние винаги казваме истината и нашата цел е да разграждаме модели - преди моделът ГЕРБ, сега моделът ПП."

Депутатът от ИТН обаче отрече да са водени каквито и да е било разговори за министерски кресла, имена на министри, "кутийки и квадратчета" - не постовете били цел на "Има такъв народ" в политиката, а промяна в държавата. "Заради нас тръгна промяната", утвърди Станислав Балабанов.

На този етап отговорността за съставяне на правителство все още е изцяло в ръцете на ГЕРБ, като първа политическа сила, вторият мандат е предварително обречен заради политическите аматьори в него, а третият ще се види на кого ще го даде президентът. Станислав Балабанов увери обаче, че ИТН разполагат с много подготвени хора и експерти и имат готовност да предложат състав на кабинет, ако вземат третия мандат.

Борисов: Кабинет за година, споделена отговорност с ИТН, елементи в БСП и ДПС

Борисов: Кабинет за година, споделена отговорност с ИТН, елементи в БСП и ДПС

Лидерът на ГЕРБ се появи изненадващо по време на разговорите с Мария Габриел