Заместник-председателят на ПП "Има такъв народ" Тошко Йорданов слезе от срещата си с президента Румен Радев с маска "Мутри, вън!".

В краткото си изказване пред медиите Йорданов увери, че "Има такъв народ" ще се съобразят с каквато и дата за изборите да реши президентът, "защото той е президентът на България".

"Каквото си говорихме, си е между нас и президента. Срещата беше ползотворна и със сигурност господин Радев е загрижен изборите да бъдат честни, защото това е най-важното нещо, което ни предстои - изборите да бъдат честни, предвид това кой ще ги организира", коментира още Йорданов.

Датата на вота - техника за подмяна на политическия избор

Датата на вота - техника за подмяна на политическия избор

Техническите измерения в изборния процес не са маловажни, но акцентът върху тях покрива като с наметало по-важния дебат, пише Евгени Кръстев. А по-важното е как и на къде ще се развива обществото ни през следващите четири години

Припомняме, на 7 декември 2020 г. президентът Румен Радев призова изборите да се проведат в срок и спомена датата 28 март. След това се разрази спор между президент и премиера за това фиксирана ли е датата на изборите по този начин. Според премиера Борисов датата за изборите вече е решена - 28 март и съотвено, казана дума, хвърлен камък.

Консултациите за провеждане на избори в условия на пандемия при държавния глава започнаха в първите дни на януари месец със среща със здравните власти - здравния министър Костадин Ангелов, главния здравен инспектор Ангел Кунчев и шефа на ваксинационния щаб Красимир Гигов. Румен Радев разговаря след това и със здравни експерти.

На 7 януари Радев се консултира с Обществения съвет към ЦИК за предстоящите избори. След това се срещна с кметове, а разговаря и с Националното сдружение на общините в България. Консултации бяха направени и с Централната избирателна комисия.

След това Румен Радев продължи с извънпарламентарните партии: "Демократична България", "Изправи се.БГ" и Отровното трио и "Възраждане".

Румен Радев настоява за ефективна и равнопоставена предизборна кампания

Румен Радев настоява за ефективна и равнопоставена предизборна кампания

Следващият парламент да бъде реално отражение волята на българите, иска президентът