Какво показаха лидерските битки в най-големите райони след провелите се вчера избори за депутати в 49 парламент, съобщава БНТ.

В София 23 МИР

При 98,73% обработени протоколи в най-големия избирателен район побеждава коалицията ПП-ДБ с водач Кирил Петков с почти два пъти повече гласове от ГЕРБ-СДС с водач Румен Христов. Трети е Николай Дренчев от "Възраждане".

В София 24 МИР

ПП-ДБ побеждава и в 24-ти район в столицата - с почти 40% от гласовете води Христо Иванов пред Тома Биков от ГЕРБ-СДС с малко над 25% подкрепа. Трети е Петър Петров от "Възраждане".

В София 25 МИР

В лидерския район най-много гласове събира Христо Петров-Ицо Хазарта от ПП-ДБ. Зад него остават лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов и лидерът на БСП Корнелия Нинова.

В Пловдив ПП-ДБ бият и в Пловдив-град. Бившият председател на парламента Никола Минчев побеждава лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Трети е Ангел Георгиев от "Възраждане".

Във Варна Даниел Митов от ГЕРБ-СДС побеждава Даниел Лорер от ПП-ДБ с повече от 10 хиляди гласа. Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов остава трети, с по-висок от средния за страната резултат за партията си.

В Хасково ГЕРБ-СДС побеждават ПП-ДБ. Делян Добрев събира доста по-голяма подкрепа от Асен Василев, на трето място са ДПС. Трети е Сезгин Мехмед от ДПС.

В Благоевград ГЕРБ-СДС са първа сила. Росен Желязков събира най-много гласове, втори е Делян Пеевски от ДПС. Андрей Гюров от ПП-ДБ остава трети.

В Кърджали при 84,44% обработени протоколи в Кърджали традиционно побеждава ДПС - лидерът Мустафа Карадайъ получава над 70 на сто от гласовете, втора е Цвета Караянчева от ГЕРБ-СДС, а трети - Атанас Атанасов от ПП-ДБ.

В Стара Загора при 99,8% обработени протоколи Красимир Вълчев от ГЕРБ-СДС побеждава Радослав Рибарски от ПП-ДБ. Трета е Искра Михайлова от "Възраждане".

В Бургас бият ГЕРБ-СДС - Жечо Станков побеждава Константин Бачийски от ПП-ДБ. Трети са ДПС с водач Севим Али.

В Русе с около 600 гласа Мартин Димитров от ПП-ДБ побеждава Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС. Трети е Златан Златанов от "Възраждане".

„Възраждане“ спечелила 100 000 гласа от ПП и негласували

„Възраждане“ спечелила 100 000 гласа от ПП и негласували

70 хиляди от хората на ИТН са такива, които и предния път са гласували за тази партия