Смятам, че новият председател на парламента трябва да е човек, за когото има съгласие от целия парламент. Никой председател не иска дюдюкания и никой няма да иска да е в положението да бъде унижаван всеки ден. Това заяви депутатът от ИТН Ива Митева пред журналисти в парламента.

По думите ѝ до този момент на избор има достатъчно време - 14 дни, ще се разберем за парламентарния шеф, когато можем. Няма нищо страшно в това, но няма нужда обстановката да бъде натегната. Няма нужда и всичко да е на инат, никога не сме го правили и няма да го правим, увери Митева за председателския пост.

Ива Митева коментира и вчерашното отстраняване на председателя на парламента Никола Минчев. "Аз смятам, че господин Минчев е едно добро момче, отърва се и мога само да му завиждам."

Митева каза, че засега не иска да става председател на Народното събрание, докато не се успокоят страстите в парламента.

Тя увери, че е готова още на момента да коментира още сега с председателя на ресорната правна комисия Закона за КПКОНПИ, който бе внесен от депутатите от "Продължаваме промяната".

И тя се оплака, че депутати от ИТН показали SMS-и от премиера Кирил Петков. Натискът е огромен върху колегите и затова беше r настояването за по-бързо гледане на вота на недоверие, посочи тя.

Ива Митева коментира и напускането на депутата от ИТН Кирил Симеонов, като каза, че все пак се надява, че Симеонов ще размили за решението си и ще остане в партията.

Председателски съвет решава избора на нов председател на НС

Председателски съвет решава избора на нов председател на НС

Няма единодушие кой да замени на поста отстранения Никола Минчев