"Отговорност носи партията, на която е кандидатурата. Ние многократно алармирахме за тази кандидатура, така че е ясно кой носи отговорност". Така Ива Митева от "Има такъв народ" коментира казуса с председателя на Комисията по енергийно и водно регулиране Станислав Тодоров, чийто избор през февруари Конституционният съд обяви за незаконен.

"Не съм видяла решението на Конституционния съд. Има едно решение номер 3 от 2020 г. на Конституционния съд за последиците от решенията на КС. То беше много знаково, тъй като казва, че когато става дума за актове на Народното събрание, отмяната е от датата на постановяването им, а не от датата на приемането на решението на съда", позова се на предишни решения на съда Митева

Какво следва - днешното решение на КС следва да бъде публикувано в Държавен вестник в 15-дневен срок и влиза в сила 3 дни след обнародването му. "Тоест, ако парламентът е умен, можем да отменим този избор преди влизането в сила на решението на КС", подчерта правното острие на партията на Слави Трифонов.

ГЕРБ: КЕВР вече няма председател, да се изнася от кабинета

ГЕРБ: КЕВР вече няма председател, да се изнася от кабинета

Поредното беззаконие и политически произвол на промяната катастрофирало в правовата държава и правосъдието