Министерството на отбраната планира доста отдавна да премести музея на военната авиация от Крумово в Пловдив, за което има и решение на Министерския съвет. Радвам се да установя, че общината е на етап, в който си е свършила работата". Това каза министърът на отбраната Георги Панайотов след срещата си с кмета на гр. Пловдив Здравко Димитров, съобщават от министерството.

Той припомни, че за преместването на музея от Крумово в областния град има решение на Министерския съвет от 2018 г. За необходимите дейности са одобрени и 13 милиона лева, които обаче не са постъпили в бюджета на Министерството на отбраната. На срещата в общината главният архитект на Пловдив Димитър Ахрянов е уверил министър Панайотов, че всички проучвателни процедури са извършени, издадена е и заповед за строителен план за изграждането на музея в Пловдив и няма причина да не се осъществи неговото преместване.

Музеят на авиацията се мести в Пловдив

Музеят на авиацията се мести в Пловдив

Целта е да се обогати културният профил на града

Министър Панайотов и кметът на град Пловдив са обсъдили и възстановяването и ремонта на военния клуб в града. Беше изяснено, че проектната документация е готова и е издадено разрешение за реконструкция и обновяване на сградата.

Архитектите от община Пловдив запознаха министър Панайотов и с предстоящия инфраструктурен проект за изграждане на улица "Ген. Радко Димитриев" в район "Източен", където има имоти на министерството.