"Ще съдя Цветан Цветанов и Делян Добрев за клевета... Ще ги осъдя и в Страсбург." Афектирана още от сутринта след участието си в сутрешния блок на bTV депутатът от БСП Елена Йончева се закани на колегите си, които, по думите й, в продължение на месеци говорят клевети в по неин адрес, нямащи нищо общо с действителността.

Тя припомни, че вече е осъдила премиера Борисов за клевета.

Йончева осъди Борисов на 5000 лева

Йончева осъди Борисов на 5000 лева

Решението на съда може да бъде обжалвано

Според Йончева в момента, когато започнат журналистически разкрития, те намират начин да ни притискат.

Аналогични били реакциите на филма й за оградата на границата, като по документите в момента се води разследване от ДАНС.

"Един вицепремиер ме заплаши, че ще ме даде на прокурор и на съд", изтъкна Йончева. Тя припомни и че когато била дала информация за водата в Хасково и това, че Министерство на здравеопазването е знаело за проблема с урана, бившият вече министър на здравеопазването също я заплашил, че ще я даде на съд.

Същият сюжет се развил и при разкритието й на феодалната структура в Хасково, за което още чака отговор от спецпрокуратурата.

Елена Йончева: "Извършват натиск върху всеки, който се опитва нещо да каже и да направи, да събере документи."

Тя посочи, че все още вярва, че в държавата има закони и няма да позволи властта да смята, че може да поръча един депутат по този начин да го притискат и хулят, да ходят по медиите и да разпространяват лъжи.

"На какво разчитат, те много добре знаят, че говорят лъжи. Те разчитат, че едно такова дело се бави много години и до тогава много неща изтичат", уточни Йончева и добави, че е трябвало да хвърли микрофона в БТВ и да си тръгне.

Борисов приел международните критики лично - като атака срещу управлението му

Борисов приел международните критики лично - като атака срещу управлението му

Това натърти социалистката Елена Йончева

"Антон Хекимян каза, че ще говорим по три теми. Първата била за убийството в Русе, вота на недоверие в здравеопазването и какво БСП ще направи следващата седмица. Само първата тема беше засегната", възмути се тя.

Елена Йончева обяви, че следващата седмица внасят искане в АПИ да се направи техническа ревизия на всички магистрали. Депутатката поясни, че иска да се вземат дълбочинни ядки, които да бъдат дадени на чужди лаборатории, за да видим какво е състоянието на магистралите.

Йончева vs Борисов - документи, експертизи и фейсбук профили

Йончева vs Борисов - документи, експертизи и фейсбук профили

Платени ли са 690 000 лв на Йончева и има ли видео с думите на Борисов